Pötürge’ de sandığa KAN karıştı

İçişleri Bakanlığı” aldığımız bütün önlemlere rağmen maalesef seçimlerde şu ana kadar seçim günü 4 vatandaiışımız kaybettik” açıklaması yaptı.
PÖTÜRGE DE 2 ÖLÜ
Malatya’nın Pötürge ilçesinde, oy verme işlemi sırasında da iki Saadet Partili sandık görevlisi tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Saadet Partisi, partililerin seçmenlerin açık oy kullanmaya zorlanmasına itiraz etmesi nedeniyle öldürüldüğünü açıkladı.

DİYARBAKIR DA 2 YARALI
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde aynı mahallede aday olan iki muhtar adayı ve yakınları arasında kavga çıktı. Taş, sopa ve bıçakların da kullanıldığı kavgada, muhtar adaylarından birinin kardeşi ve oğlu bıçakla yaralandı.
İSTAnbul da bir yaralı
İstanbul’un Kadıköy ve Esenyurt ilçelerinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgada bir kişi bıçaklandı.
Dikmen’de bir hafif yaralı
Ankara’nın Dikmen’ semtindeki Sokullu İlkokulu’nda iki muhtar adayı arasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla hafif yaralandı.

Kadıköy Nihat Işık İlköğretim Okulu’nda iki muhtar adayının yakınlarından oluşan yaklaşık 15 kişi koridorlarda birbirine girdi. Polisin müdahalesiyle gruplar dışarıya çıkarıldı. Okul önünde de devam eden kavgada bir kişi göğsünden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan yaralının yakınları silahla ateş açtı. Silahlı kişiye polis müdahale ederek gözaltına aldı. Polis, kaçan diğer kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölünmez Mahallesi İlkokulu’na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemleri sürerken iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma kısa sürede silahların çekildiği kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş öldü. Tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. Kavganın neden çıktığı konusunda açıklama yapılamadı.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş önlem aldı.

Olayla ilgili olarak AKP Pötürge belediye başkan adayı Mikail Sülük’ün iki akrabası gözaltına alındı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olayla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Malatya Pütürge’de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir.”