TAŞDELEN’DEN ÇAYYOLU’NA PROJE ATAĞI

TAŞDELEN’DEN ÇAYYOLU’NA PROJE ATAĞI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çayyolu bölgesinde bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, yeni dönemde gerçekleştirecekleri projelerini anlattı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; Yaşamkent, Beytepe, Dodurga, Alacaatlı, Çayyolu, Koru ve Mutlukent mahallerine yapacakları projeleri aktarmak için Çayyolu bölgesini ziyaret etti. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve esnafı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veren Taşdelen, yeni dönemde bölgede yapılacak projelerini de tek tek anlattı.

ÇAYYOLU’NDA KATILIMCILIK ÖRNEĞİ
Çayyolu bölgesi ziyaretinde ÇYDD Çayyolu Şubesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Çayyolu Şubesi, Uluslararası Yaşlılara Saygı Federasyonu ve Çayyolu Semt Meclisi’ni ziyaret eden Başkan Taşdelen, göreve geldiğinden bu yana geçen sürede Çayyolu bölgesine 4 Çankaya Evi, 1 Bahar Evi, 2 kreş, 2’si geniş olanaklara sahip spor parkı olmak üzere 22 yeni park, bir kent ve tarım hobi evi, 140 bin ton asfaltla yenilenen yollar ve kaldırımlar, yeni çöp toplama sistemine uyumlu 450 konteyner, bölgedeki 36 okulun baştan sona yenilenmesi, 3 yeni muhtarlık binası, 8 caminin tadilatını yaptıklarını aktardı.
Bölgede yeni dönemde geniş olanaklara sahip yeni bir hizmet binası inşa edeceklerini belirten Taşdelen, semt sakinleriyle iç içe olacaklarını ifade etti. Taşdelen, 2 yeni Çankaya Evi ve Bahar Evi, 1 yeni kreş, konser ve konferans salonu, Yaşamkent’e pazar yeri ve 14 yeni park yapacaklarını söyleyerek “Bölgede gelişmeler ve talepler doğrultusunda yeni projeler üretmeye de hazırız” dedi. Taşdelen, sivil toplum örgütlerinin sürece katılımı sonucu belediye vatandaş kucaklaşmasıyla demokratik katılımın daha da güçleneceğine vurgu yaptı.
Çayyolu bölgesi ziyaretinde esnafla bir araya gelen Taşdelen, siftah dahi yapamamaktan yakınan esnafa “Martın Sonu Bahar” diyerek umutlarını yitirmemelerini tavsiye etti.

TAŞDELEN VE YAVAŞ TEZ KOOP İŞ SENDİKASINDA İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Yoğun geçen günün ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci ile Tez Koop İş Sendikası Genel Merkezini ziyaret eden Taşdelen, sendika üyelerine çalışmaları hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

STK’LARDAN TAM DESTEK
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen önceki gün ise Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu temsilcilerini makamında konuk etti. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kurucu ve onursal başkanı Faysal Alp başkanlığında Taşdelen’i ziyarete gelen platform temsilcileri başkan Taşdelen’e yerel seçimlerde başarı dileklerinde bulundu. Dernek ve federasyon olmak üzere 350’ye yakın sivil toplum kuruluşunun bulunduğu platformun ziyaretinde Ankara Sanat Kulübü Dansçıları da yerel kıyafetleriyle hazır bulundu.
STK Platformu Temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sivil toplum kuruluşlarının belediyeler ile ortak projeler üreterek kent yönetiminde ortak çalışmalara imza atmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.