Başakşehire HAKEM kıyağı:1-1

Lider Başakşehir,maçın hakemi Hüseyin Göcek sayesinde mağlubiyetten kurtuldu. Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Çaykur Rizespor’la evinde 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Haftayı 62 puanla kapatan Başakşehir’le Galatasaray arasındaki puan farkı 3’e indi!
Üst üste ikinci kez puan kaybeden Başakşehir’le en yakın takipçisi Galatasaray arasındaki puan farkı 3’e indi! Rizespor’un golünü Vedat kaydederken Başakşehir’e puan kazandıran ise Visca oldu. Başakşehir, 29. haftayı 62 puanla kaparken Rizespor aldığı bu beraberlikle puanını 38’e yükseltti.
Dakikalar 62’yi gösterdiğinde hücuma çıkan Abdullah’ın pasında topla buluşan ve harika dönerek ceza sahasına giren Muriqi, tam bir golcü vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Rizespor, Başakşehir deplasmanında 1-0 öne geçti.
0+2’nci dakikada Musa ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Mahmut penaltı beklerken Hüseyin Göçek önce devam kararı verdi. Bir süre VAR ile iletişime geçen Göçek pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi!

Topun başına geçen Visca, 90+6’ncı dakikada hata yapmadı ve skoru 1-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Liderle en yakın takipçisi Galatasaray arasındaki puan farkı 3’e indi.

Lider Başakşehir gelecek hafta Göztepe’yi konuk edecek. Çaykur Rizespor ise Sivasspor’la evinde karşılaşacak.