Baskılar yoğunlaştı,hedef:İstanbul’ u İmamoğlu’ndan geri almak !

Ekrem İmamoğlu’ nun 29.bine yakın oy farkıyla İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasını hazmedemeyen AKP , Devletin bütün gücünü kullanarak seçim sonuçlarını kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar.
Bu arada seçim kurullarınında itirazlarda partilere göre çifte standart uyguladığı yönünde ciddi iddialar ortalıkta geziyor.
Bütün bu baskılara rağmen Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark ise 18 bin oyla İmamoğlu’ nun lehinde olarak açıklandı.
15 İLÇEDE DAHA SAYIM KARARI
İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede daha geçersiz oyların yeniden sayımına karar verdi.

İstanbul İl Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için kullanılan ve geçersiz sayılan oyların yeniden sayımını reddeden İlçe Seçim Kurulları kararını kaldırdı.

İl Seçim Kurulu’nun kararıyla İstanbul’daki 15 ilçede daha geçersiz sayılan oylar tekrar sayılacak.
YSK:TÜM OYLAR YENİDEN SAYILACAK
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulu’nda, büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. İstanbul İl Seçim Kurulu, Beyoğlu’nda geçersiz oyların yeniden sayılması ve geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, o sandıktaki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na ilişkin tüm oyların da yeniden sayıma tabi tutulmasını kararlaştırdı.
ÇELİK :KARARI YSK VERECEK
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. “Vatandaşımız kime yetki vermişse mazbata ona verilecektir. Bu kararı da YSK verecektir.” diyen Çelik, “Olağanüstü bir durum yoktur. Sakin bir şekilde süreç beklenecek, sonuç ortaya çıktığında hepimiz sonucu selamlayacağız.” dedi. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na da seslenen Çelik, “Sürekli olağanüstü bir şey varmış gibi açıklama yapmak sağlıklı değil.” dedi. Çelik, Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyareti için de “Anıtkabir Defterinin mazbatasını almamış bir kişi tarafından resmi unvana, resmi yetkiye sahip olmayan bir kişi tarafından istismar edilmesine itiraz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.