Hani siz ”Milli İrade”den yanaydınız ?

Ekrem İmamoğlu ‘nun İstanbul Belediye Başkanı seçilmesini bir türlü hazmedemeyen AKP ilçelerde yeniden sayılan geçersiz oylardan da istediği ve beklediği sonucu alamayınca şimdi de yeni bir oyunun peşine takıldı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, İstanbul’da tüm oyların yeniden sayılması için YSK’ya başvuracaklarını açıkladı. Yavuz, “Dün Beyoğlu ilçemiz için tüm oyların sayımını istediğimiz bir müracaatımız oldu. Henüz bir karar verilmedi. Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye ilçe seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız.” dedi. Yavuz,ayrıca İstanbul’da AK Parti ile CHP arasındaki farkın 16 bin 442’ye gerilediğini belirtti.

GÜL:BU İŞİN SAHİBİ VE PATRONU YSK DIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Tüm süreç seçim kurulları yönetiminde, denetiminde, siyasi partilerin hepsinin temsilcilerinin de huzurunda gerçekleşmektedir. Yüksek Seçim Kurulu bu işin patronudur, sahibidir. Yürütme burada söz sahibi değildir” dedi. Gül, “Kimin iradesi yansıdıysa, burada A partisi B partisi değil, vatandaşın iradesi her şeyin üstündedir. Yüksek Seçim Kurulu da hangi düşünce, irade yansımışsa onu sayacaktır. Bu süreç de tüm siyasi partilerin denetiminde zaten Yüksek Seçim Kurulu çerçevesinde yine yürümektedir” ifadelerini kullandı