SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ

SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi’nde Temel Sebze Yetiştiriciliği eğitimleri tüm hızıyla sürüyor. Eğitimlere Çankaya’nın farklı bölgelerinden çok sayıda vatandaş ilgi gösteriyor.

Çankaya Belediyesi Mutlukent Kent Tarım Hobi Evi, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Farklı bölgelerden katılan çok sayıda vatandaş, “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimlerinde teorik eğitimin yanı sıra pratik yapma imkanı da buluyor.
Dileyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak katıldığı ve Çarşamba günleri 12.30-13.30 saatlerinde verilen eğitimlerde birçok sebzenin nasıl yetiştirildiği anlatılıyor. Sebzelerin bakımı, sebze hastalıkları, aşılama, kompost yapımı gibi detaylı bilgilerin de verildiği eğitimlerde bitkilerin nasıl budanacağı da anlatılıyor.

YALNIZCA BİR DERSE KATILMAK DA MÜMKÜN
İsteyenlerin sadece ilgilendikleri sebzeyle ilgili eğitimlere de katılma imkanı bulabildikleri Kent Tarım Hobi Evi’nde İlkbahar dönemi eğitimleri kapsamında 10 Nisan’da salatalık ve fasulyenin nasıl yetiştirileceği anlatılacak. Nisan ayının diğer haftalarında mısır-kabak-kavun ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği derslerinin verileceği Hobi Evi’nin Mayıs programı da dopdolu. 8 Mayıs’ta çilek-marul-doğal bitki koruma yöntemleri, 15 Mayıs’ta evde kompost yapımı, 22 Mayıs’ta yağmur hasadı ve 29 Mayıs’ta da mantarlar konusu işlenecek. İlkbahar eğitimleri, organik pazar ve kent bostanı deneyimlerinin paylaşılmasının ardından 19 Haziran’da son bulacak.

EĞİTİMLER MUTLUKENT VE ATA’DA İKİ KOLDAN DEVAM EDİYOR
Aynı eğitimlerin Perşembe günleri 13:00-15:00 saatleri arasında verildiği Ata Mahallesi’nde bulunan Kent Tarım Hobi Evi’nde ise eğitimler Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek. Mutlukent ya da Ata Kent Tarım Hobi Evi eğitimlerine katılmak isteyen vatandaşlar 312 – 235 39 73 ve 312 – 458 89 00/dahili 2408 no’lu telefonlarla Çankaya Belediyesi’ne ulaşmaları gerekiyor.