Titulescu Anıtı, Ankara’da açıldı…

Romanya Dışişleri eski Bakanı Titulescu Anıtı, Ankara’da açıldı…

Haber:Halim UTLU

Ankara’daki Atatürk Bulvarı üzerinde inşa edilen ve Atatürk’ün iyi bir dostu olan Romanya Dışişleri eski Bakanı Nicolae Titulescu Anıtı, 18 Nisan’da açıldı..Açılış törenine, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda katılarak birer konuşma yaptı.
Romanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Ocak – Haziran 2019 bölümü Romanya AB Konseyi dönem başkanlığı etkinlikleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görevli Sultan Burcu Demir’in katkıları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen açılışa, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, bazı akademisyenler,sanatçılar ile diplomatik misyon katıldı.Romanya Dışişleri eski Bakanı Nicolae Titulescu Anıtı açılışı 1

Titulescu, Mustafa Kemal Atatürk’ün iyi bir dostuydu

Türkiye ile Romanya arasında özel bir ilişki bulunduğunu, ortak coğrafyanın ülkeleri ve Balkanlar’ın evlatları olduklarını ifade eden bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ” Titulescu’yla biz de gurur duyuyoruz. Kendisi çok nitelikli bir diplomat, siyasetçi ve devlet adamıydı. Titulescu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de iyi bir dostuydu. Biz Romanya’yı seviyoruz. Ankara’nın en güzel sokaklarından birisinin ismi Bükreş.” dedi.
“Romanya, AB bütünleşmesinin tamamlanması için çok vizyoner ve liderlik sergileyen bir politika izliyor. Bu tutumunu takdir ediyoruz. Bakan Titulescu’nun bu sokaktan geçen tüm Türk halkına daha fazla ilham vermesini, Türkiye-Romanya dostluğuna daha fazla katkıda bulunmasını arzu ediyoruz.” şeklinde devem eden Kaymakcı’dan sonra konuşan Bakan Melescanu da, Ankara’da eski Romanya Dışişleri Bakanı Titulescu’nun anıtını açmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.