Yaşar Özel’i toprağa verdik

85 yaşında kaybettiğimiz Usta sanatçı Yaşar Özel toprağa verildi.Ünlü ses sanatçısı nın cenazesi, öğle vakti, Emirgan Hamid-i Evvel Camisi’nde kılınan namazın ardından Ayazağa Mezarlığı’na defnedildi. Törende Özel’in kızı Gülnur Özel, babasının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.5cb748f10f25440e94ded183

Sanatçının eşi Oya Özel ile kızı Gülnur Özel ve oğlu Mert Özel, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenazeye Özel’in ailesinin yanı sıra çok sayıda sanatçı dostu ve öğrencileri katıldı.
Cenazeye katılan şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Özel’in Türk sanat müziği içerisinde bir çınar olduğunu belirterek, “Türk sanat müziğini yıllarca hem yüreğinde hem de omzunda taşıyan ender sanatçılarımızdan biriydi. En büyük tesellimiz bize geride bıraktığı şarkılar. Gençlik dönemimizde radyoların şövalyesiydi, o bir kahramandı.” dedi.
İlkan, usta sanatçının sesinin de çok özel olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Onun sesiyle müthiş aşklar yaşar, hayaller kurardık. Ben çok şanslıyım. Yıllar sonra da onunla çok yakın olduk. Kendisi benim de şarkılarımı çok okudu. İyi ki okumuş, çok mutluyum, çok güzel hatıra kaldı. Son yıllarda da 15 günde bir buluşuyorduk. Hep anılarını konuşurduk ve ben ona çocukluğumda ezberlediğim şarkılarını okurdum. O da şaşırırdı. Şimdi de o gidişiyle şaşırttı. Böyle değerlerin kaybolduğuna insanlar bir türlü inanamıyor ama onlar hatıralarımızda, kalbimizde, müzikte kalacak. Ayrıca sanatçılığının yanında iyi bir öğretmendi. Bize aşkı öğretti. Allah rahmet eylesin.”