AKP her yolu deniyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerine dair, “İki yıl öncesinden başlayarak tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük işlemlerin olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz” dedi.

Yavuz, İstanbul’daki sandık kurullarına ilişkin savcılık soruşturmasıyla ilgili de “Şaşırmadık, biz de bir ekip kurarak ‘Kimlerle ilgili nasıl bir suç duyurusunda bulunulur’ konusuna bir süredir çalışıyoruz” diye konuştu.

Yavuz’un açıklamaları özetle şöyle:

Bankalara yazı

“Bir tane ilçe seçim kurulu başkanı kararı var elimde. Bankalara yazı yazıyor. Diyor ki, ben her birinizden sandık başına, sandık kurulu üyesi olarak kişi alabilirim diyor. Bunu 19.01.2019’da diyor. Peki böyle bir madde var mı? Yok. Bu madde 2017’de mülga edilmiş, yok. Peki bu madde olsaydı bu anlama mı geliyordu? Yok, o da yok. O zaman sormak gerekir, ilçe seçim kurulu başkanları yasa yapma yetkisine sahip midir?

‘CHP’nin hissesi var değil mi?’

Sandık başkanlarının tarafsız olmadıklarını ortaya koyan tek belge bu mu? Değil elbette. Bakınız ihraç edilenler çokça var bu listelerde. Ben bunları tek tek okumak istemiyorum. Yine bir kısmı insanlar diyor ki, ‘Bankadan alınmış ne olacak diyor. Hesap kitap yapmayı çok iyi bilirler’ İş Bankası’ndan bolca alınmış, CHP’nin hissesi var değil mi? Yapı Kredi, Denizbank’tan bolca alınmış. İş Bankası açıklama yapıyor, ‘Biz vermedik, istediler’ Biz siz verdiniz demedik ki, sizi itham eden olmadı ki? Ses sizden niye çıkıyor.
SAVCILIK SORUŞTURMASI
İstanbul’da Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir’de sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada 100’ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesi “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılanlar arasında Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü E.K.’nın da olduğu öğrenildi.