Beşiktaş’a Yıldırım düştü:2-0

Hakem Bülent Yıldırım ın verdiği yanlış kararlarla katlettiği derbi maçında, Galatasaray evinde Beşiktaş’ı Onyekuru ve Fernando’nun attığı gollerle 2-0 yendi. 63 puana yükselen Cimbom aynı puandaki Başakşehir’i averajla geçerek liderlik koltuğunu devraldı ve şampiyonluk havasına iyiden iyiye girdi… 17 maçtır yenilmeyen Galatasaray, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale etti. Ligde 6 maç sonra kaybeden Beşiktaş ise 59 puana kaldı ve zirve yolunda ağır bir yara aldı…
.
Maçın kırılma noktası ve kader anı 44. dakikada yaşandı.Galatasaray yarı alanında olan taçta siyah-beyazlı futbolcular atışı kendilerinin kullanacağını düşünerek topu beklerken, Diagne’nin kullandığı atışla hızlı çıkan Galatasaray’da Feghouli, pasını Fernando’ya attı.

Ceza sahası yayı içinde kaleci Karius ile karşı karşıya kalan Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı sağından gelen Onyekuru’ya aktardı. Nijeryalı oyuncu, uygun durumda topu ağlara gönderdi: 1-0
Golden sonra Beşiktaşlı futbolcular hakem Bülent Yıldırım’a uzun süre itiraz ettiler. Adem Ljajic ve Gökhan Gönül sarı kart görürken, sarı kartı bulunan ve adeta çılgına dönen Caner Erkin’i teknik direktör Şenol Güneş sakinleştirmeye çalıştı.
Karşılaşmanın 55. dakikasında Galatasaray, Fernando Reges ile farkı ikiye çıkardı! Mbaye Diagne’nin ara pası ile ceza yayı sağ tarfında topla buluşan Fernando Reges ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Karius’un uzandığı top tekrar önünde kaldı ve tecrübeli oyuncu bu kez altıpas sağ çaprazından yerden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.Maçta bu skorla sona erdi.