”ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI MI OLACAK?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ”Hiçbir namuslu gazeteci dayak yedi diye bir adım geriye atmaz” dedi. AK Parti’lilere de seslenen Kılıçdaroğlu, ”Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Adaletle yönetilmek, huzur için yaşamak istiyoruz. Bu isteğimizi aklımızı kullanarak hayata geçirmek zorundayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir”dedi.Kılıçdaroğlu ;Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu millet soğan ve patates kuyruğuna girmiştir. ifadelerini kullandı.
”AK PARTİ’Lİ KARDEŞLERİME SESLENMEK İSTİYORUM”

AK Parti’li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Adaletle yönetilmek istiyoruz huzur için yaşamak istiyoruz. Bu isteğimizi aklımızı kullanarak hayata geçirmek zorundayız. Cumhurbaşkanı var seçimle geldi yemin etti siyasi mensubiyeti AK Parti vatandaşın oyu ile seçildi ilk yaptığı iş TBMM’de yemin etti. Yemin metninin son cümlesini okuyorum ‘Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum şerefim üzerine and içerim.’ Bu yemin. Namus ve şeref kavramının ne kadar önemli olduğunu anlattım. Bir Cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Çünkü devletin sigortasıdır. Devletin başı ise bir partinin başı olamaz. Devlet bütün vatandaşlarına hizmet eder.
”ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI MI OLACAK?”

AK Parti’li kardeşlerim bunu unutmasınlar. Peki bir Cumhurbaşkanı günün 24 saati belediye başkanları seçimlerine müdahale eder mi? Türkiye’ye baktık yerel seçimlerde bir tarafta CHP’nin diğer partilerin belediye başkan adayları var bir tarafta Erdoğan’ın fotoğrafları var. Erdoğan belediye başkanı mı olacak?
”CUMHURBAŞKANI DEVLETİ Mİ YÖNETECEK BELEDİYEYE Mİ YÖNETECEK?”
Devletin sigortası yok. Bir Cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek belediyeye mi yönetecek? Vicdan, ahlak sahibi herkese bu soruyu soruyorum.Hani kul hakkı yemek günahtı?
17 yıl sonra aynı Erdoğan’a bakın şimdi. Yazlık kışlık sarayı var. Uçan sarayı var. Bir yere giderken bir ordu ile gidiyor. Nedir bu lüks? AK Parti’li kardeşlerime sesleniyorum siz bunu doğru buluyor musunuz? Sadece karada korunmuyor havada da helikopterler… Erdoğan bir kibir abidesine dönüştü. Kibirli olmak doğru mudur yanlış mıdır? Kibir iyidir diyorsan git oyunu ver kardeşim. Kibir günahtır diyorsan oturup düşüneceksin. İlla demiyorum gel bana oy ver. Çocuk açlıktan ölecek beyefendi bin 100 odalı yerde keyif sürecek. Buna itibar deniyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Gün düşünme günü. Senin vicdanına ahlakına seslenmeyeceğim de kime sesleneceğim? Bu bizim paramızı bizim adımıza kullanıyor.

”17 YILIN SONUNDA VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA”

Yoksulluk vardı memlekette. Yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. AK Parti’li kardeşim memlekette yoksulluk bitti mi? 17 yıldır yönetiyorlar. Yoksulluk bitti mi? 2002’de bir esnaf Başbakanlık önünde yazar kasa attı. Şimdi intihar edenler var kendisini yakanlar var asanlar var. 17 yılın sonunda vatandaş borç batağında. Tüketici kredisi veya kredi kartı borcu 518 milyar lira.
”DEVLET DE BORÇ BATAĞINDA”
Devlet de borç batağında. İç borç miktarı 653 milyar lira. Dış borç 557 milyar lira. Nereye gitti bu para? Son 1 yılda 1 milyon 376 bin kişi işsiz kaldı. Bayrama gireceğiz. Bir baba bayram harçlığı verecek para bile bulamayacak. Sarayda oturan diyor ki ‘Herkes iş bulacak diye bir şey yok.’ Tam bir kibir abidesi.