Erdoğan’ dan TÜSİAD a fırça :HADDİNİZİ BİLİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaparken YSK’nın İstanbul kararı ile ilgili
”Gördük ki AK Parti’ye 15 bin seçmenin iradesi alanen gasp edilmiştir. Bu hataların bir kısmı sehven yapılmış olsa da önemli bir bölümünde kasıt olduğu bellidir.”dedi.
Erdoğan 23 Haziran da yenilenecek olan seçimlerde adaylarının yine Binali Yıldırım olacağını ,İstanbul Belediyesinede Vali Yerlikaya ‘nın seçimlere kadar vekalet edeceğini de açıkladı.
TÜSİAD’A ”HADDİNİZİ BİLİN ” DEDİ
Erdoğan YSK trarafından iptal edilen İstanbul seçimleri ile ilgili görüşlerini açıklayan TÜSİAD ‘a sert çıktı.
Erdoğan şunları söyledi:”Bazı iş adamı grupları, dün açıklanan bu karardan sonra baktık ki garip garip açıklamalar yapıyorlar. Güzel, bundan sonra da tabi ki bizden bu tavırlarınızla, ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler burada seçim hukukunu işletildiği bir yerde, böyle bir açıklamayı yaparsanız işte bunlar normalleşmeyi getirmez. Bunlar anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun? İş adamı mısın? Sen işini yap. Sana düşeni sandığında git kullan. Ama kalkıp da seçim yargısını vermiş olduğu karara, müdahale mahiyetinde açıklamalar yaparsanız bu sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gayet güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Müsaade edin de bizim size bakışımız ona göre değişecektir. Biz bu ülkede siyaset yapıyoruz.”