Zeki Adlı; 19 Mayıs 1919, milli mücadelenin başladığı gündür…

Zeki Adlı; 19 Mayıs 1919, milli mücadelenin başladığı gündür…

19 Mayıs 1919’un, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan, büyük Türk Milletinin ve Atatürk’ün doğum günü olduğunu vurgulayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün, milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi’nin, 19 Mayıs’a daha büyük anlamlar yüklediğini söyledi..
19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalı ile bir mesaj yayımlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 19 Mayıs‘ın kurtuluş destanının dönüm noktası olduğunu belirtti.

Ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcı,19 Mayıs 1919’dur

Adlı, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda, binlerce şehit verilerek yapılan milli mücadele ve ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.” dedi.
Zeki Adlı, açıklamasını şu şekilde tamamladı; “Öncelikle Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını; sonra da tüm şehitlerimizi, en derin sevgi ve saygı ile anıyor, onlara Allah`tan rahmet diliyoruz.” (Halim Utlu)