ÇANKAYA’NIN ÇOCUKLARI ATA’NIN HUZURUNDA

ÇANKAYA’NIN ÇOCUKLARI ATA’NIN HUZURUNDA

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde 3 yıl boyunca eğitim gören 370 çocuk, okulöncesi eğitim dönemine veda etti. Mezuniyet heyecanı yaşayan çocuklar, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören minikler, mezuniyet ve yılsonu gösterisi heyecanı ile okulöncesi eğitim dönemini tamamladı. Bu yıl Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen ve 4 gün süren mezuniyet törenlerinde Masal Kalesi, Martı, Ata, Barış, Mutluluk, Bulut, Umut, Deniz, Dostluk, Berkin Elvan ve Togan Özliyen Gündüz Bakımevlerinde eğitim alan çocuklar ailelerine ve öğretmenlerine gurur yaşattı.

Yıl boyunca sürdürdükleri çalışmalarıyla yeteneklerini sahnede büyük bir başarıyla sergileyen minikler, izleyenlerden de tam not aldı. Halk oyunlarından modern danslara, şiir okumadan enstrüman çalmaya kadar çeşitli performansları aileleri ve öğretmenlerine sergileyen çocuklar, izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Çankaya Belediyesi 370 minik öğrencisini gururla geleceğe uğurladı. Kreşlerden mezun olan 370 çocuk, Anıtkabir ziyaretinde de bulundu. Ata’sının huzuruna çıkma heyecanı yaşayan çocukları, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da yalnız bırakmadı.

Türkiye’de kreş alanında geniş kapasite ile kaliteli ve yaygın hizmeti sunan yerel yönetim olan

Çankaya Belediyesinin 12 kreşi mevcut. Başkan Alper Taşdelen döneminde 7 kreş açan ve kapasitesini yüzde 60 oranında artıran Çankaya Belediyesi, bu yıl da yüzlerce başvuru aldı. Kreşlerine kayıtlarını noter huzurunda çekilen kurayla belirleyecek olan Belediye, 1500 çocuğa okulöncesi eğitim hizmeti verecek.