ÇUBUK YENİ İTFAİYE BİNASI’NA KAVUŞUYOR…

ÇUBUK YENİ İTFAİYE BİNASI’NA KAVUŞUYOR…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇUBUK İLÇESİNE YENİ VE MODERN BİR İTFAİYE BİNASI KAZANDIRIYOR

-YENİ İTFAİYE BİNASI EKİPLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE İNŞA EDİLİYOR

-KISA SÜRE İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK OLAN ÇUBUK İTFAİYESİ İLE BİRLİKTE BAŞKENT’TE TOPLAM 46 İTFAİYE İSTASYONU BULUNUYOR

-VATANDAŞLAR, ALO 110 TELEFON NUMARASINDAN ACİL DURUMLARDA ANKARA İTFAİYESİ’NE ULAŞABİLİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk ilçesine yeni bir itfaiye binası inşa ediyor.
Birçok olaya müdahale eden itfaiye ekiplerinin görevlerini daha sağlıklı koşullarda yapabilmesi için tasarlanan modern itfaiye binası açılış için gün sayıyor.

DAHA HIZLI MÜDAHALE
Elmadağ, Kahramankazan, Dikmen, Şentepe, Keresteciler, Akyurt, Çayyolu ve Beypazarı’ndan sonra Çubuk’ta da yer değişikliği ile birlikte yeni itfaiye binası inşaatına başlandı.
Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan yeni itfaiye binası toplam 4 bin 500 metrekare alana sahip. Çubuk İtfaiyesi hizmete girdiğinde hem ilçede hem de bölgede meydana gelen yangınlara daha hızlı şekilde müdahale edebilecek.

TAM DONANIMLI İSTASYON
Her türlü olayda can ve mal kaybını engellemek için çaba harcayan Ankara İtfaiyesi, Çubuk’ta bulunan yeni binasıyla kısa bir süre içinde hizmet vermeye başlayacak.
Personelin giriş ve çıkışını kolaylaştıran modern tasarımının dışında 4 itfaiye araç garajının yer aldığı binanın bodrum katında mekanik, teknik ve kondisyon odaları ile spor salonu da bulunuyor.
Çubuk İtfaiyesi’nin yeni binasının zemin katında yemekhane, santral ve amir odası, 1. katında ise itfaiye personelinin istirahat edebileceği yatakhaneler, giyinme ve soyunma odaları yer alıyor. 24 saat esasına göre çalışan itfaiye personelinin boş vakitlerini değerlendirebilmesi için itfaiye binasının bahçesine ayrıca voleybol sahası da yapılacak.

İTFAİYE İÇİN ALO 110’U ARAYIN
Vatandaşların acil durumlarda ALO 110’u aramaları gerekirken, ALO 112 ya da ALO 153 Mavi Masa üzerinden de itfaiye hizmetlerine ulaşabileceği Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplam 46 İtfaiye İstasyonu hizmet veriyor.

· Yenimahalle: 6
· Gölbaşı: 2
· Akyurt: 2
· Altındağ: 5
· Ayaş: 1
· Bala: 1
· Sincan: 5
· Beypazarı: 1
· Çamlıdere: 1
· Çubuk: 1
· Çankaya: 5
· Etimesgut: 1
· Evren: 1
· Güdül: 1
· Haymana: 1
· Kalecik :1
· Mamak: 1
· Kahramankazan: 2
· Keçiören: 1
· Kızılcahamam: 1
· Nallıhan: 2
· Polatlı: 1
· Pursaklar: 1
· Şereflikoçhisar: 1
· Elmadağ: 1