Dünya İmamoğlu’ nun ZAFERİNİ konuşuyor

Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul’daki zaferi ve AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın İmamoğlu’nu kutlaması dünya basınında geniş yer buldu

İstanbul’da Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanması, dünya basınında da geniş yer buldu ve seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AK Parti için ağır bir yenilgi olduğu yorumları yapıldı.

THE GUARDIAN: ERDOĞAN İÇİN DRAMATİK SONUÇLARI OLACAK

İngiliz Guardian gazetesi seçim sonuçlarını, “Erdoğan’ın Partisi İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Yenildi” başlığıyla duyurdu.

Haberde, yenilenen tartışmalı seçimler için “İktidar partisi yenilgiyi kabul etti. Türkiye’deki kuşatılmış muhalefetin zaferinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkedeki etkisi üzerinde dramatik sonuçları olacak” ifadeleri kullanıldı.
THE NEW YORK TIMES: KARİYERİNİN EN BÜYÜK YENİLGİSİ

Amerikan The New York Times gazetesi de sayımın bitmesinin ardından resmi olmayan sonuçları okuyucularıyla paylaştı. Gazete sonuçları, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi kariyerinin en büyük yenilgisiyle karşı karşıya” şeklinde yorumladı. Erdoğan’ın adayının, tekrarlanması için ısrarcı olunan seçimlerde, iki ay sonra ikinci kez yenilgiyi kabul ettiği ifade edildi.
WASHINGTON POST: BAŞARISIZLIĞA UĞRATTI

ABD’nin bir başka yayın organı The Washington Post gazetesi ise, haberi “Muhalefet adayı, İstanbul’un Yenilenen Belediye Başkanlığı Yarışını kazandı, Erdoğan’ın iktidar partisini başarısızlığa uğrattı” başlığıyla duyurdu.
BBC: KRİTİK ŞEHİR İSTANBUL’U KAYBEDİYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise “Türkiye’nin iktidar partisi, tekrar yapılan belediye başkanlığı seçiminin ardından kritik şehir İstanbul’u kaybediyor” yazdı. BBC, bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “büyük bir darbe olduğu” yorumunda bulundu.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ
İstanbul’un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde seçmenlerine hitap etti.

Coşkulu bir kalabalığın toplandığı alana güçlükle ulaşabilen İmamoğlu konuşmasında, ‘kucaklaşma’ mesajı verdi.

Satırbaşları şöyle:

“Artık partizanlık bitti, artık liyakat ve ahlak var. Artık hak, hukuk ve adalet var.

Zihninizdeki bütün önyargıları yıkın. Hiç kimsenin yaşamı, inancı bizi ilgilendirmiyor, herkesi kucaklamaya geldik.

Yok Alevisi, Sünnisi… Bu şehirde azınlık diye bir kavram yok, biz bu şehirde Rumu, Ermenisi, Süryanisi, Yahudisi herkesi kucaklayacağız. Biz bu şehirde demokrasiyi inşa edeceğiz. Biz bu şehirde adaleti inşaa edeceğiz. Biz bu güzel şehirde size söz veriyorum geleceği inşaa edeceğiz.

Tam bağımsız Türkiye diyen, fikri hür ve vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Size söz; biz bu şehirde ne altacağız, ne aldanan olacağız.

İstanbul’da seferberlik başlatacağız. Hepinize şunu söylemek istiyorum, kısa zamanda büyük işler başarmak istiyorum.

Siyasette de barışacağız. Bu toplum özgürlüklerle buluşacak. Ben milletim ve demokrasi inancına güveniyorum.

Ben sayın cumhurbaşkanı ve sayın rakibime de teşekkür ediyorum. Son mesajımızı söyleyelim: Her şey çok güzel olacak. İyi ki varsın İstanbul. Sağ olun var olun.”