”Erdoğan Millet İradesini yok sayarım diyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yargının vereceği karar İmamoğlu’nun önünü kesebilir” sözlerine tepkiler büyüyor.
Fox TV de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat proğramına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; Erdoğan’ ın Ordu Valisine İmamoğlu tarafından söylendiği öne sürülen sözü ile ilgili olarak ”İmamoğlu hapse girecek koltuğa oturacak bunu demek istiyor. Ordu valisinden özür dilemezsen o koltuğa oturamazsın diyor. Sen kimsin? Millet iradesinin üstünde misin? Sana bu yetkiyi kim verdi? Sana açtığımız yolda yürüyüp demokrasiyi katlediyorsun. Erdoğan ‘ın sözlerinin tıpkı YSK da olduğu gibi yargıya talimat şeklinde ”olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul seçmenini 23 haziranda sandığa gitmeye çağırarak “23 haziran seçimi belediye başkanı seçiminden çıkmış. Haksızlığa uğramış vatandaşın hakkını teslim etme seçimidir benim için. Milli iradeye güveniyorum. Demokrasilerde son sözü söyleyen iradedir. Büyük fark bekliyoruz.” dedi.
KÜÇÜKKAYA: KAYGI VERİCİ

Son günlerin tartışılan konusu olan ortak yayının moderatörü gazeteci İsmail Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu’na soruları önceden verdiği iddialarına yanıt verdi. Küçükkaya “Ekrem İmamoğlu dün katıldığı TRT yayınında çok daha başarılıydı. TRT’deki arkadaşlar İmamoğlu’na soruları mı verdiler?” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayın öncesi adaylardan Ekrem İmamoğlu’nun yayının moderatörlüğünü üstlenen İsmail Küçükkaya ile otelde görüşmesi tartışmalara yol açtı.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan gazeteci İsmail Küçükkaya, İmamoğlu ve Yıldırım’ın karşı karşıya geldiği ortak yayını adil yönetmediği, soruları daha önceden Ekrem İmamoğlu’na verdiği gibi iddialara cevap verdi, İmamoğlu ile otelde yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Tartışmalara çok şaşırdığını söyleyen Küçükkaya, “Ben canlı yayında bir risk görmedim. Kolay, adil ve güzel yapabilirim dedim. Kamuoyundaki endişeleri de tuhaf karşıladım. İşin zorluğu programdan önceki linç kampanyası ve baskı altına alma çabalarıydı. İki taraftan da bu oldu ve ben bunu göğüsledim. Nasıl olsa pazar akşamı herkes adil bir gazeteci olduğumu anlayacak dedim. Ama yayın sonrası yaşananlar çok üzücü ve kaygı verici” dedi.