Erdoğan’ın son umudu : Eski Milli Görüşçüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde 94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması programında yaptığı konuşmada ‘eski milli görüşçülere’ 23 Haziran seçimleriyle ilgili çağrı yaptı.
Erdoğan, “Ordu’da bu milletin, devletin valisine ne diyor, ‘it’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “24 sene İstanbul’a ne yaptınız ki, diyor. Gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dili vardır hakkı hakikati söylemez.” dedi.

Erdoğan, göreve geldiğinde İstanbul’da 50 bin aileye doğal gaz gittiğini, bıraktığında ise 1 milyon 250 bin aileye doğal gazı getirdiklerini söyledi.

Bunun İstanbul’un hava kirliliğini büyük oranda azalttığını aktaran Erdoğan, “Hatırlayın gazeteler maske dağıtıyordu, maske. O günlerden hamdolsun bu günlere geldik. Bunlar yapıldı ve İstanbul’un birçok ilçelerinde seçim kampanyalarında çizmelerle dolaştık. Kimden almıştık o ilçeleri, CHP’den almıştık. Onun için biz diyoruz ki CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Bunların yapısı bu ve yoğun bir şekilde şu anda millet bahçelerini çoğaltmanın hesabı içindeyiz, millet kıraathanelerini aynı şekilde ve bunları devam ettireceğiz.” diye konuştu.
Erdoğan, 1994’ten önce yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla anılan bir İstanbul’un, bugün ise geleceğine güvenle bakan bir İstanbul’un olduğunu kaydederek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın CHP zihniyetine geçtiğinde asıl değişecek olanın İstanbul’a bakış ve dolayısıyla medeniyet, tarih, kültür anlayışındaki savrulma olacağını söyledi.