GELECEĞİN TİYATROCULARI YETİŞİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI, GENÇ TİYATRO OYUNCULARI YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

-KURSİYERLER 6 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ TİYATRO EĞİTİMİ ALIYOR

-ALDIKLARI EĞİTİM SONRASI TURGUT ÖZAKMAN’IN KALEME ALDIĞI “TÖRE” İSİMLİ OYUNU SAHNELEYEN KURSİYERLER, TİYATRO DÜNYASINA ADIM ATIYOR

-BAŞKENT TİYATROLARI, 2018-2019 TİYATRO SEZONU İÇİN PERDELERİNİ KAPATTI

Başkentliler tarafından büyük ilgi gören birbirinden başarılı oyunları sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, bir tiyatro sezonunu daha geride bıraktı.

Başkent Tiyatroları, 2018-2019 sezonu için perdelerini kapatırken, amatör oyuncular için açılan 6 aylık ücretsiz kurslarda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyer oyuncular da düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

GELECEĞİN TİYATROCULARI YETİŞİYOR

Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tiyatro eğitimi verdiği kurslarla bu yıl 41 kişiyi mezun etti.

Geleceğin tiyatrocularını yetiştiren Başkent Tiyatroları, oyunculuk anlamında kendini geliştirmek isteyen 17 yaş ve üzeri her yaştan ve meslekten kişiye her yıl kapılarını açıyor.

Başkent Tiyatroları’nda Ekim ayından itibaren usta tiyatroculardan aldıkları uygulamalı eğitim sayesinde oyunculuğa adım atan kursiyerler, beden dilini kullanmaktan sahne dekorlarının hazırlanmasına ve oyuna uygun kostüm seçimlerine kadar birçok alanda eğitim alıyor.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLAYAN OYUN

Kursiyerler aldıkları tiyatro eğitimi sonrasında Turgut Özakman’ın eseri olan “Töre” isimli oyunu sahneledi.

‘Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen sekiz kadının varoluş öyküsünü’ işleyen ve ücretsiz sahnelenen tiyatro oyunu izleyicilerden de tam not aldı. Geleceğin tiyatro sanatçı adayları, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile de başarı sertifikalarını aldı.