İMAMOĞLU KARADENİZ İ SALLADI

‘Millet ittifakı‘nın CHP’li İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, görevde olduğu 18 günde ‘insanların gönlünü kazandığını’ belirterek, “Hatta 18 günde ben diyorum ki çıldırdılar. Ben var ya o bir avuç insanı 1800 günde deli edeceğim” dedi.

İmamoğlu, Trabzon Atatürk Havalimanı’nda mütkhiş bir kalabalıktan oluşan halka hitap etti ve memleketinde “Trabzon seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.
GİTTİĞİ KARADENİZ DA HALKIN BÜYÜK İLGİ VE SEVGİSİYLE COŞKULU KALABALIKLAR TARAFINDAN KARŞILANAN EKREM iMAMOĞLU DAHA SONRA GECE GEÇ SAATLERDE iSTANBU A DÖNDÜ.

‘Bir avuç insan demokrasiye sıkıntı verdi’
Konuşmasına “Size İstanbul’un selamını getirdim” diye başlayan İmamoğlu, “Ben Trabzon’un bir uşağıyım, Trabzon’un uşağı kötü söz söylemez” ifadelerini kullandı.

‘Bir avuç insanın’ Türkiye’nin demokrasi sürecine ‘sıkıntı verdiğini’ kaydeden İmamoğlu, “Hep beraber tamir edeceğiz. Çünkü bizim insanımız cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüğe alışmış insanlardır. Çünkü bizim insanlarımız her zaman ‘Tam bağımsız Türkiye’ diyen insanlardır” diye konuştu.

Türkiye’nin, seçimlerin ‘tartışmalı hale geleceği bir sürecin arefesinde’ olduğunu vurgulayan İstanbul adayı, demokrasi mücadelesi vereceğini söyleyerek destek istedi.

‘Etnik köken üzerinden hakaret edilmez’
İnsanların ‘ekmekten, sudan, havadan’ daha çok ‘hak, hukuk, adalete’e ihtiyacı olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Bu bir avuç insanın yaptığı yanlışları da milletimizle beraber düzelteceğiz” dedi.

Hakkındaki ‘etnik köken’ tartışmalarına da değinen CHP’li aday şu ifadeleri kullandı: “Bir şey bulamıyorlar Ekrem’in inancıyla, etnik kökeniyle uğraşıyorlar; ya kardeşim benim ailemi bu şehirde yaşayan herkes bilir, etnik köken üzerinden insana hakaret edilmez.”

Trabzon’dan sonra Giresun
İmamoğlu, Trabzon’dan sonra Giresun’da da halkla buluştu. İmamoğlu, binlerce coşkulu vatandaşa şöyle seslendi: ‘”Dertleri, Ekrem’in soyu sopu. Benim ailemin kim olduğunu ben biliyorum. Benim ailemi Trabzon’da da tanırlar, Giresun Görele’de de tanırlar, Türkiye’de de tanırlar. Neymiş? Yunanmış, Pontusmuş. Allah akıl versin bunlara ya. Ben, onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim. Sırtımı onlara, yüzümü size döneceğim. Onların hepsini Allah’a havale ediyorum.”