”NELER OLUYOR,NİÇİN PANİKLEDİLER ?”

‘Millet ittifakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ‘bildiklerinin on katı, yüz katı bir şeyler olduğunu’ söyledi.
İmamoğlu .Benim esas sorgulamak istediğim, ne var bu İstanbul’da? Ne var bu İstanbul’da ya? Biz biliyoruz bazı şeyleri ama bunun on katı, yüz katı bir şeyler var. Bizim baya tespitimiz var da acaba tespit edemediğimiz daha neler var? Neden endişe duyuyorlar da böyle mucizevi taklalar atıyorlar Türkiye’nin gündemini alabora etmek adına? Milletin aklıyla oynayamazlar. Biz, İstanbul’da ne olduğunu çözeceğiz. Bu kadar feryat figan atılan taklalara, yapılan manevralara, tavşandan kuş çıkarmalara sebep olanın ne olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelir gelmez çözeceğiz. Milletimizle paylaşacağız. Bizim de aklımız ermiyor. Ama bulacağız. şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ordu Valisi’ne hakaret iddiasıyla ilgili kurduğu “Ceza süresi uzarsa başkanlığı düşer, tıpkı benim gibi” sözlerine, şöyle yanıt verdi: “Seçime iki gün kala Ekrem İmamoğlu’nu tehdit edecekler. Ortada hiçbir suç duyurusu yok, mahkeme yok. Şimdiden suçu tanımlayacaklar. ‘Görevden men’i tanımlayacaklar. Ne oluyor bu İstanbul’da? Anlıyorsunuz değil mi meselenin ne kadar büyük olduğunu? Herkesin anlamasını istiyorum. Mesele ‘Ekrem İmamoğlu hakaret etti etmedi’ meselesi değil. Her gün şapkadan tavşan çıkarmaları, tehdit etmeleri. İmamoğlu’nu tehdit edecekler. Sayın Yıldırım güzel demişti geçen hafta, o vazgeçer ama ben vazgeçmem: Vız gelir tırıs gider. Millet var arkamızda. Hem de milyonlarca millet var arkamızda. Öyle tehdit mehdit ne bizi yorar ne de zihnimizin içinde yer bulur.”dedi.
İmamoğlu şunları söyledi:

‘Feryat figan atılan taklaların sebebi, tespit ettiklerimizin on katı, yüz katı bir şeyler olması’

Bizim baya tespitimiz var da acaba tespit edemediğimiz daha neler var? Neden endişe duyuyorlar da böyle mucizevi taklalar atıyorlar Türkiye’nin gündemini alabora etmek adına? Milletin aklıyla oynayamazlar. Biz, İstanbul’da ne olduğunu çözeceğiz. Bu kadar feryat figan atılan taklalara, yapılan manevralara, tavşandan kuş çıkarmalara sebep olanın ne olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelir gelmez çözeceğiz. Milletimizle paylaşacağız. Bizim de aklımız ermiyor. Ama bulacağız. Beni ilgilendiren tarafı bu. Kimin ne dediği bile birbirine karıştı. Kendi içlerinde bile…”

Öcalan’ın çağrısının oylarında bir düşme yol açıp açmayacağı sorusuna da İmamoğlu, şöyle yanıt verdi: “Ben onu bilmem de, 24 Haziran’dan sonra birilerinin tansiyonun düşeceği kesin. 24 Haziran’dan sonra İBB’de neler olduğunu anlattığımda o bir avuç insanın tansiyonu baya düşecek onu görüyorum. Geleceğiz 24’ünde ve o bir avuç insanın tansiyonunu düşüreceğim.”