”S-400 işi bitti,Temmuz da teslim alacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada , “‘Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır’ demiyorum, almıştır. İnşallah, S-400’lerin teslimi gelecek ay yapılacak” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye’yi S-400 sistemlerinin alması halinde F-35 projesinden çıkaracağını duyuran ABD’ye de tepki gösterdi.
S-400 SAVUNMA SİSTEMLERİ

Bazı hususları gayet açık ve net şekilde altını çizerek tekrarlamakta fayda gördüğünü belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bir, Türkiye S-400 savunma sistemlerini, bakınız alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay da bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır. Bu sistem bir taarruz sistemi değildir, bir savunma sistemidir. Ben ülkemi savunmak için gerekli tedbirleri almayacak mıyım, bunun için birilerine mi soracağım? Tabii ki biz burada böyle bir savunma sistemi için Amerika’dan istedik mi, istedik. Sen verdin mi, vermedin. Ne dedin? ‘Kongre müsaade etmiyor’. Değerli arkadaşlar sayın Obama döneminden itibaren biz bu çalışmayı başlattık. Bize hep söyledikleri ‘Kongre müsaade etmedi’. Kongre müsaade etmediyse biz de başımızın çaresine bakacağız. Ve ardından S-400 gündeme geldi. Gayet uygun fiyatlarla ve üstelik bir de uygun fiyatlarla olmanın yanında ortak üretime de geçebilme imkanlarını, onun sözünü de almak suretiyle biz sözleşmemizi imzaladık. Şimdi inşallah kısa zamanda da geliyor. Bu konuda bizimle iş birliği yapmak isteyen herkese kapımız açık. Biz buna rağmen sayın Trump’a da ‘Eğer siz de bize bu şartlarda verecekseniz, biz sizlerden de Patriot alırız.’ dedik. Onu da söyledik ama onlar bize kalkıp da buna benzer şartları ileri sürerek ‘evet’ diyemediler.”