AKP ‘den CHP li Belediyelere ”EL FRENİ”

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye şirketlerinde yönetimi almak için istinaf mahkemesinin kararının, belediyeye genel sekreter atanması içinse İçişleri Bakanlığı’nın onayının beklendiğini söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Yavaş, belediyede yapılması gereken pek çok iş olduğunu ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı’ndan genel sekreter ataması için onay gelmediğini kaydetti.

Yavaş, belediyeye bağlı şirketlerde yaşanan yönetici sorununa da değindi.

Son olarak, Ticaret Bakanlığı’nın, belediye şirketlerine yapılacak atamalarda yetkinin belediye başkanından alınıp belediye meclisine verilmesi için talimat yayınladığı ortaya çıkmıştı.

Bu yöndeki ilk karar, Ankara Halk Ekmek ve BELKO’daki atamalarla ilgili gelmişti. Yavaş’ın atadığı yeni yöneticilere Ticaret Sicil Müdürlüğü onay vermemişti.

Ancak bu talimatın 5393 sayılı Belediye Kanunu’yla çeliştiği ortaya çıkmıştı.

Konu, Yavaş tarafından yargıya taşınmış, atanmaların engellenmesi işlemi mahkemeden dönmüştü.

Yavaş bu konuda şöyle konuştu: “Belediye şirketlerinin yönetimini elimize almamız gerekiyor. Bunun için açtığımız davaları kazandık. Şimdi, istinaf mahkemesinden de olumlu sonuç çıkmasını bekliyoruz. Biz şirketlerin yönetimini devralmadan önce yaklaşık bin 200 kişinin işe alındığını biliyoruz.”