Gözler Kabine REVİZYONUNDA !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonu sorusuna ”Öyle bir şey yapılması gerekiyorsa onu biz yaparız. Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz” yanıtını vermesinin ardından tam bir ay geçti ve kulislerde beklenilen değişikliğin bu hafta sonu gerçekleşmesi bekleniyor.
Kulislerde konuşulan son dakika haberlerine göre ‘operasyon’ bir kaç isimle sınırlı kalmayacak. İşte AKP’deki ‘Ekrem İmamoğlu’ krizinden, kamuoyuna yansıyanlar…
Olası bir değişiklik için ismi en çok telaffuz edilen isimler ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı sıfatıyla Binali Yıldırım lehine ve Ekrem İmamoğlu aleyhine seçim propagandası yapmıştı. En son LGBT karşıtı söylemiyle de dikkat çekmişti. Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi sonrasında da eleştirilerin odağında olmuştu.
Seçimden önce kabine revizyonu iddiasıyla ilgili 3-4 bakanın isimleri öne çıkıyordu.Şimdi ise Kabinede ve AKP Teşkilatlarında köklü bir revizyon olacağı yönünde görüşler ağır basıyor.

Parti kulislerinde;

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın Dışişleri Bakanlığı’na,
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na,
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na,
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül‘ün İçişleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği,
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan‘ın da aralarında bulunduğu dışarıdan atanan bazı bakanların kabine dışında kalabileceği konuşuluyor.