İşte İngiltere’nin yeni Başbakanı

İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Boris Johnson, ülkenin yeni başbakanı oldu.
55 yaşındaki Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal’ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813’te Çankırı’nın Kalfat köyünde doğmuştu.
TRUMP DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDI
ABD başkanı Donald Trump, Boris Johnson’ın Britanya Muhafazakar Partisi’nin Başkanı ve Britanya Başbakanı seçilmesinin nedenini, “Johnson’ın Britanya’nın Trump’ı olarak görülmesine” bağladı.
Muhafazakar gençler toplantısı’nda konuşan Trump, Boris Johnson’ın iyi, güçlü ve zeki biri olduğunu söyledi. Trump, Johnson’ın ‘Britanya’nın Trump’ı’ olarak tanındığını belirterek, şöyle dedi: “Oradakiler de beni seviyor.”
ABD Başkanı Donald Trump, 3 Haziran’daki Britanya ziyareti öncesinde dışişleri bakanlığı ve Londra belediye başkanlığı yapmış olan ‘Boris Johnson’ın Britanya Muhafazakar Partisi’ne mükemmel bir lider, dolayısıyla iyi bir başbakan olacağını düşündüğünü’ açıklamıştı.

Trump’ın açıklaması, muhalefetteki Britanya İşçi Partisi’nin dikkatini çekmiş, İşçi Partisi lideri James Corbyn, Trump’ı ‘Britanya’nın içişlerine karışmakla’ suçlamıştı.