PENTAGON S-400 KRİZİNİ KÖRÜKLÜYOR

Rusya’dan S-400’lerin sevkiyatının başlamasının ardından Ankara-Washington hattında diplomasi trafiği de arttı.ABD Temsilciler Meclisi ile Pentagon un S-400 krizini körüklemekten ve Türkiye ‘ye yaptırım uygulamaktan yana tavır koydukları görülüyor.NATO da bu konuda endişe duyduklarını dile getiriyor. Pentagon’un düzenleyeceği duyurulan basın toplantısı ise , Akar-Esper görüşmesinin ardından iptal edildi.

Önce ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un konuyla ilgili basın toplantısı düzenleneceği açıkladı. Ardından da açıklama sürekli ertelendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper’in telefon görüşmesi sonrası ise toplantının iptal edildiği açıklandı.
AKAR-ESPER GÖRÜŞMESİ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper ile telefonda görüştü. Akar-Esper görüşmesinde, Türkiye’nin uzun menzilli bölgesel hava ve füze savunma sistemi temini ile Suriye’deki gelişmeler ele alındı. Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusunda önümüzdeki hafta bir ABD heyetinin acilen Ankara’ya gönderilmesi konusunda mutabakata varıldı.