RAKIYA SÜREKLİ ZAM ÖLDÜRÜYOR

AKP iktidarı tarafından içki ve sigaraya yapılan sürekli zamlar vatandaşları kaçak yapılan içkilere yöneltince etil alkolden kaçak ve kontrolsüz yapılan içkilerden içerek ölenlerin sayısında da ciddi şekilde artışlar meydana geldi.
Son olarak Mersin’de metil alkolden zehirlenme şüphesiyle 7 kişinin ölmesinin ardından 6 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan analizlerde, etil olduğu iddiasıyla satılan alkolün içeriğinde metil alkole rastlandı.

Mersin’de son günlerde metil alkolden zehirlenme şüphesiyle 7 kişinin yaşamını yitirmesi, 14 kişinin de yoğun bakımda tedavisinin devam etmesi olayıyla ilgili soruşturmayı polis ekipleri çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

İŞTE YENİ ZAMLAR
Sigara ve alkole yeni vergi zammı geldi. 50 cl’lik bira 42 kuruş, 70’lik rakı 7.27 lira, 70’lik şarap 58 kuruş arttı. Yılbaşında zam yapılan sigaranın ÖTV’si ise yeniden artırıldı. Paket fiyatlarına 50 kuruş olarak yansıması bekleniyor.
Yapılan düzenleme ile 2 Temmuz’dan itibaren geçerli olan zamlar la 70 lik yeni rakı 150 TL oldu.. Resmi Gazete’de yayımlanmayan yeni ÖTV oranları, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde paylaşıldı. Yeni ÖTV oranları ile sigarada 50 kuruş, 50’lik birada 42 kuruş, 70’lik rakıda ise 7,27 liralık bir zam söz konusu olacak.