Şimdi de Gazetecileri FİŞLEDİLER

İktidar yanlısı Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı basın kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan gazetecilerle ilgili ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporuna birçok kuruluş tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, SETA hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Twitter hesabı aracılığıyla paylaştığı mesajda, SETA raporunun bir ‘fişleme belgesi’ olduğunu belirterek, gazetecilerin hedef gösterildiğine vurgu yaptı.
SETA raporunun ‘medya kuruluşlarına sansür ve gazetecilere yönelik işten çıkarmaları teşvik ettiğini’ ve ‘vatandaşları ihbarcılığa yönlendirdiğini’ belirtti. Olaya büyük tepki gösteren kuruluşlar Gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını medyayı boyunduruk altına almanın suç olduğunu ve SETA’nın ‘kamuoyunun haber alma hakkını engellediğini, gazetecileri fişlediğini’ açıkladılar.

Yeni Şafak’ın internet sitesinin yazı işleri müdürü Ersin Çelik, çalışmanın ‘rahatsız edici’ ve ‘ciddi bir beceriksizlik’ olduğunu söyleyerek, SETA’yı raporu geri çekip özür dilemeye davet etti.