TMMOB:”ODTÜ yönetiminin bu aceleci tavrının ardında yatan niyeti ne ? ”

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ODTÜ nde yapılması planlanan öğrenci yurdu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada:”ODTÜ yönetiminin bu aceleci tavrının ardında yatan niyeti sorgulamaktayız”denildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
ODTÜ‘de yapılması planlanan KYK yurduna karşı ODTÜ öğrencilerinin 55 gündür sürdürdüğü mücadele bugün (8 Temmuz 2019) sabaha karşı polis şiddetiyle bastırılmaya çalışılmıştır. ODTÜ öğrencilerine, mezunlarına, öğretim elemanlarına ve meslek odalarının görüşlerine gözünü kulağını kapatan ODTÜ yönetimi, parselasyon planı olmadan, ruhsat olmadan, hukuksuz bir biçimde KYK yurdu inşaatını başlatabilmek adına, öğrencilerini polis ile karşı karşıya getirmiştir. Alelacele yüzlerce ağaç polis ablukası altında kesilmiştir.

İnşaat çalışmalarını kontrol etmek isteyen Çankaya Belediyesi yetkilileri kampüse ve alana sokulmamış, ancak sonrasında milletvekilleri ve öğretim elemanlarının girişimleriyle gereken kontrolleri yapmaları sağlanabilmiştir. Aynı zamanda, alanda inceleme yapmak isteyen Şubemiz temsilcilerinin, ve TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu‘nun diğer bileşenlerinin inşaat alanına girişi polis tarafından engellenmiştir. ODTÜ yönetimi suç işlemektedir ve bir an önce bu hukuksuz çalışmaya son vermelidir.

ODTÜ Mezunları Konseyi tarafından yurdun yürütülecek bir kampanya sonucu finanse edilmesi çağrısı yapılmıştır. Bu çağrı sonrası ODTÜ yönetiminin bu aceleci tavrının ardında yatan niyeti sorgulamaktayız. ODTÜ‘ye yapılacak KYK yurdu iptal edilmeli, ODTÜ bileşenlerinin kendi çabalarıyla yurt inşaatı gerçekleştirilmelidir. Bütün bu hukuksuzluğa karşı mücadele eden ve kampüsüne sahip çıkan ODTÜ öğrencilerine uygulanan bu polis şiddetini ve üniversitede yaşanan bu sürece ön ayak olduğu için ODTÜ yönetimini kınıyoruz.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi