YARGITAY, CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA BERAAT İSTEDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi davasında Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu ve Hikmet Çetinkaya’nın beraatini istedi. Başsavcılık ayrıca iki isim hariç, beraat kararlarının diğer isimlere de sirayet ettirilmesini talep etti.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davada ‘sanık’lar için ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek’ten hapis cezası istenmişti. Davada, gazetede çıkan haberler, köşe yazıları, manşetler suçlama konusu yapılmıştı.

Geçen yılın nisan ayında sonuçlanan davada birçok isme hapis cezaları verilmişti. Beş yılın altında hapis cezası alan sanıkların cezaları, 19 Şubat’ta istinaf mahkemesi tarafından kesinleştirilmişti. Kararın kesinleşmesinin ardından Musa Kart, Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper tutuklanmıştı.

HaberTürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, bozma kararlarının sirayet edilmesi istenen isimler şunlar: Kadri Gürsel, Bülent Utku, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Güray Öz.

‘İper ve Aydoğdu’nun cezası onansın’

Başsavcılık, Yunus Emre İper’in üç yıl bir ay 15 günlük, Ahmet Kemal Aydoğdu’nun ise 10 yıllık hapis cezasının onanmasını istedi.

‘Şık başka suçlardan yargılanmalı’

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın ‘örgüte yardım’ suçundan aldığı yedi yıl altı ay hapis cezasının bozulması ve Şık’ın ‘örgüt propagandası’ ve ‘devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama’ suçlarından yargılanması gerektiğini belirtti.