BÜYÜKŞEHİR’DEN AĞAÇ HASSASİYETİ..

BÜYÜKŞEHİR’DEN AĞAÇ HASSASİYETİ…

-AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEDEN NAKİL EDİLİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DODURGA MEVKİİNDE YAPILAN YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA ÇEVRE DUYARLILIĞINI ÖN PLANDA TUTUYOR

-YOL YAPIM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA AĞAÇLAR “AĞAÇ SÖKÜM VE NAKİL MAKİNESİ” İLE BULUNDUKLARI YERDEN SÖKÜLEREK KAHRAMANKAZAN OVA FİDANLIĞINA NAKLEDİLİYOR

-DODURGA MEVKİ MEVKİİ YOL ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 248 AĞAÇ İLE 8 BİN 500 ADET ÇALININ NAKLİ SAĞLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, tarafından kentin birçok noktasında devam eden yol çalışmaları kapsamında bulunan ağaçlar dünya standartlarında yöntemler kullanılarak “ağaç söküm ve nakil makinesi” ile sökülerek başka yere taşınıyor.

248 AĞAÇ İLE 8 BİN 500 BİTKİ TAŞINDI
Fen İşleri ekiplerince Dodurga Mevkiinde yürütülen yol yapım çalışmaları güzergahı üzerinde bulunan 248 adet ağaç ile 8 bin 500 adet çalı dikkatli ve titiz bir çalışmayla söküm ve nakil makinesi ile yeni yerlerine taşındı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yerlerinden sökülen ağaçlar rehabilite edilmek üzere Büyükşehir Belediyesine ait Kahramankazan Ova Fidanlığında bakıma alınıyor.
Bu alanda yaklaşık olarak bir yıl bakım altında tutulacak bitkiler başka bir alanda dikime uygun hale gelince nakilleri sağlanacak.

ÖNCELİK AĞAÇLARIN CANLI TUTULMASI
Çevre duyarlılığına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, şehrin gelişimi esnasında çalışma sahasında bulunan bitkileri kesmeden nakil ederek, canlı olarak tutuyor.
Çalışma alanındaki doğalgaz ve alt yapı hatlarının konumu ve bu nedenle vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmamak için Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç söküm, nakil ve dikim çalışmasına uygun olmayan lokasyonda bulunan 7 ağacın kesilmesi zorunlu hale gelmiştir.