”Davutoğlu ve Babacan AKP nin içini boşaltıyor ”

AKP’den istifa eden isimler, partinin üye sayısının son bir yılda 840 bin azaldığını açıkladı. İsimleri açıklanmamak kaydıyla Reuters’a konuşan eski AKP’liler yeni bir parti kurulduğu takdirde daha fazla ve kritik isimlerin istifasının beklendiğini söyledi.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski başbakan yardımcısı Ali Babacan ayrı ayrı parti kurma hazırlıklarını ilan ettiğini anımsatan Reuters’ın haberine göre eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Babacan’ın kuracağı partiye destek vermesi bekleniyor.

Habere göre partiden istifa eden isimler, ‘partideki sorunların çözüleceğine olan inancın azalması’nın istifalarda etkili olduğunu söyledi. AKP’li yetkililer ise istifaların ya da yeni parti kurma girişimlerinin ‘siyasi bir karşılığı olmayacağını’ savunarak, partinin bu zorlu süreci atlatacağına inanıyor.

‘Bazı illerde toplu istifalar var’

AKP’den ayrılan eski bir milletvekili, istifa süreçlerine dair şöyle konuştu: “Tek tek istifalar oluyor. Bazı illerde toplu istifalar var. Bazı illerde yeni kurulacak partilere katılım için toplu istifa girişimleri oluyor. Bunlar güzel görüntüler değil o yüzden ayrılan bazı arkadaşlar onlarla konuşup bu istifaları durduruyor.”

‘Dışlanmış hissediyoruz, yeni soluk arıyoruz’

Suriyelilere ilişkin söylemler, yüksek enflasyon ve liradaki değer kaybı ile birlikte gelen iktisadi yavaşlama sonucunda oy kaybı yaşayan AKP’den istifa eden bir üye de “Partide kendimiz artık dışlanmış hissediyoruz” dedi.