”Suriye’ deki yangını Türkiye Söndürebilir”

CHP tarafından Suriye sorununun çözümü için uluslararası düzeyde sürdürülen çalışmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Suriye’de Barışa Açılan Kapı – Uluslararası Suriye Konferansı” başladı. Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı konferansta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da birer konuşma yaptı.
Konferansta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mart 2011’de Suriye’de iç karışıklıklarla başlayan daha sonra ülke geneline yayılan, dış müdahalelerin etkisiyle derinleşen iç savaş kısa sürede küresel ölçekte insanlık felaketine dönüştü. Türkiye bu yangını söndürecek kapasiteye sahip. Güçlü ve itibarlı bir bölge ülkesiyken, uygulanan yanlış politikalar sebebiyle komşularımızdaki yangının büyümesine neden oldu. Hiç tereddütsüz bu yangın Türkiye’yi de etkiledi. İşte bu konferans bölgemizdeki yangını söndürme istek ve niyetimizi Türkiye ve Suriye Halkları arasındaki tarihsel bağları ve kardeşliğe verdiğimiz önemi, Türkiye’nin dış politikasının yeniden barışçıl temeller üzerinde yükselmesine yönelik özlemimizin bir çabasıdır” dedi.

Suriye’de iç karışıklığın başlamasının ardından partisinin attığı adımları sıralayan Kılıçdaroğlu, “2011 yılından bu yana Suriye’de akan kan dursun, bölgemizde barış rüzgarları essin diye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.