Trump ,Bolton’ u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı görevden aldığını açıkladı. Bolton, istifasını kendisinin önerdiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin, Trump ile Bolton arasında ciddi fikir ayrılığının bulunduğunu söyledi. Amerikan medyası, Bolton’ın, Trump ile dün gece Taliban görüşmelerine ilişkin yaşadıkları tartışmanın ardından görevden alındığını iddia etti. Öte yandan, görevden alınan Bolton’ın yerine vekaleten yardımcısı Charlie Kupperman’ın geleceği ifade edildi.
BOLTON: BAŞKAN TRUMP’A İSTİFA ETMEYİ BEN ÖNERDİM

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istifasını kendisinin önerdiğini ve Trump’ın cevap olarak “Bunu yarın konuşalım” dediğini paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya John Bolton’dan yine sosyal medya üzerinden cevap geldi. Bolton’dan istifasını istediğini yazan Trump’a cevap olarak Bolton, istifasını kendisinin verdiğini ve Trump’ın cevap olarak, “Bu konuyu sonra konuşalım” dediğini yazdı.