“Yönetilemeyen Türkiye”

Adli yıl açılışıyla ilgili üç soru soran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu üç sorunun yanıtı “evet” ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez! Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adli yıl açılış töreninin Danıştay’ın yasal olmadığına hükmettiği bir binada yapıldığına dikkat çekerek 3 soru sordu.

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından “Yönetilemeyen Türkiye” başlığıyla paylaşılan mesajda Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun 21 Ocak 2019 tarihinde oy birliğiyle aldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasıyla ilgili kararı hatırlatılarak şu sorular yöneltildi:

Soru 1: Yargının bağımsız, tarafsız ve gerçekten adalet dağıttığı bir ülkede, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun oy birliği ile yasal bulmadığı resmi bir binada adli yıl açılış töreni yapılabilir mi?

Soru 2: Danıştay Başkan ve üyeleri yasal olmadığı kendi yargı kararıyla kesinleşmiş bir binada adli yıl açılış törenlerine katılabilir mi?

Soru 3: Tören aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde gerçekleşecek… Bir siyasi parti genel başkanının himayelerinde adli yıl açılış töreni olur mu?

Kılıçdaroğlu mesajının sonunda, “Bu 3 sorunun yanıtı “evet” ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez. Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez. O ülkede bir yönetim krizi var demektir. Ne diyorduk, “Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor” dedi.