”Deprem Paraları nereye gitti ? ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarın IMF heyetiyle gizli olarak görüştüğünü belirterek “IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF’in geldiğini bile duymayacaktı” dedi.
Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
”Deprem Paraları nereye gitti ?

-İstanbul’un depreme dayanıklı hale gelmesi için 36 milyar dolar toplandı. 1999 depreminden sonra İstanbul ve Marmara’nın yenilenmesi gerekiyordu. Rahmetli Ecevit kanun ve ek vergiler getirdi. 2002-2019 arasında 36 milyar dolar para toplandı. Depremden sonra ben bu soruyu sordum. Vergiler nereye harcandı diye sordum. Bana tepki gösterdiler. ‘Bu soruyu sormanın zamanı mı?’ diye. Ne zaman soracağız? Şehir hastanelerini de soruyoruz ama kulaklarını tıkıyorlar. Evet tam sırası. Nereye gitti bu paralar? Sen 29 okulu dahi depreme dayanıklı hale getirememişsin. Ben bu soruyu sormayacak mıyım?

“BEŞLİ ÇETE”

-İş yandaşlara gelince her türlü para var. AK Parti’li kardeşlerim özellikle dinlesinler. Senin depreme dayanıklı evini yapmadılar ama bizim beşli çete dediğimiz bir grubu kurtarmak için 1 milyar 670 milyon lira o şirkete verdiler, İstanbul Finans Merkezi’ni Varlık Fonu’yla satın aldılar. Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı?

“İNSANLAR MUM IŞIĞINDA YAŞIYOR”

Genç işsizliği 12.1’den %25’e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari’de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı? Hayır. Arkadaşlarımı Şanlıurfa’ya gönderdim. Değişik kesimleri dertleri dinlediler. Şanlıurfa’nın bir özelliği var. Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yüzde 40’nı bu il karşılıyor. Pamuk üreticisi perişan.. ABD’den Yunanistan’dan pamuk ithal ediyoruz. Benim kızgınlığım seni açlığa mahkum edenlere oy vermendir. İnsan biraz aklını kullanır. Oyu sen verdin kardeşim. Vatandaşın banka borcu 540 milyar liraya çıktı.”

IMF PROGRAMI

-Yeni program bir IMF programıdır. IMF heyeti geldi, günlerce konuştular. ‘Yeni programı çık anlat’ dediler. Eski programlar işe yaramadı, tutmadı. IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF’in geldiğini bile duymayacaktı. IMF ile gizli gizli görüşüyorlar.