Erdoğan:ABD FETÖ dan medet umacak kadar düştü mü ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, gündeme ilişkin yine çok önemli mesajlar verdi.
Erdoğan Amerika’ ya 13 Kasım da yapacağı seyahat için de ”Henüz kesin kararımı vermedim”dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye Türkiye’ye yönelik tasarılarla ilgili tepki göstererek, “Bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz” dedi. Teröristler tarafından askerlere saldırıların devam ettiğini belirten Erdoğan, “Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişleteceğiz” diye konuştu. Avrupa’ya da tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır” diye konuştu.
Erdoğan şunları söyledi:
-Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabımızı, inlerine girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak verdik.
Allah’ın izniyle Türkiye önündeki psikolojik ve fiziki bariyerleri yıkmıştır. Bugün artık karşımızda kendine güvenen, tarihinden güç alan, milleti ve devletiyle aynı ideallerine kenetlenmiş bir ülke var. Dün adeta yok sayılan, kendi sınırları içinde hareket eden bir ülke görünümden bugün küresel düzeyde oyun kuran bir devlet haline geldi. 3 – 5 milyar dolarlık manipülasyonla ekonomimizin çökertildiği, 3-5 terör eylemiyle ülkemizin hizaya sokulduğu günler hamdolsun geride kaldı. Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyabilen, gerektiğinde yedi düvele meydan okuyabilen bir Türkiye var.
“YA TESLİM EDİN, YA DA SUÇLU İADESİ BEKLEMEYİN”
Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen diğer tasarı Barış Pınarı Harekatı bahanesiyle ve ipe sapa gelmez iddialarla şahsıma, aileme, bakanlarıma yaptırım uygulanması talebiyle ilgilidir. FETÖ’nün yıllarca piyasada dolaştırıldığı iddialara dayandırılan ve hiçbir tutarı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz. Amerika, bir FETÖ’ye mahkum olacak kadar küçüldü mü? Kalkıp da 400 dönüm arazi tahsis ettiğimiz bu adamın Adalet Bakanlığımız 90 koli suç raiyası gönderdi. İnceleyin. Bakmıyorsunuz terörist başını ülkenizde saklıyorsunuz. Bu sizin özel olarak değerlendirme noktasında kullandığınız bir namivela mıdır. Bundan size bir fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz, ya da bizden suçluların iadesi konusunda bir iade beklemeyin.