Haydarpaşa ve Sirkeci ‘de BİZANS OYUNU

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait depo alanları, aylık 350 bin lira kira bedeliyle Hazerfen Danışmanlık Limited Şirketi’ne verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise usulsüzlük yapıldığını söylediği ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 4 Ekim’de açılan ve İBB ile Hazerfen Danışmanlık Limited Şirketi’ni karşı karşıya getiren Haydarpaşa ve Sirkeci garı ihalesi çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

İhalenin Hazerfen Danışmanlık’a verilmesi ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaşarak karara itiraz ettiği video sonrasında Twitter’da #haydarpaşagarıhalkındır ve #TCDDİhaleyiİptalEt etiketleri açıldı.

İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bütün avukatlarımızla Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını kapsayan ihaleden İBB iştiraklerinin hukuksuzca elenmesiyle ilgili sıralı ilgili tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, baro avukatları ile beraber ihalenin iptali için Pazartesi günü adliyede olacaklarını açıkladı.