Hedefler tek tek ele geçiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı’nda belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerine yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı, dün saat 16.00 sıralarında Türk savaş uçakları ve topçu birliklerin YPG’lileri vurmasıyla başlamış, ardından komandolar Suriye Milli Ordusu (SMO) birlikleriyle Suriye’ye girmişti.

Uçakların 30 kilometre derinliğindeki alanları vurduğu sırada zırhlı birlikler de Tel Abyad ve Resulayn etrafındaki bölgelerde adım adım ilerlemeye başladı. Bazı noktalarda YPG’lilerle çatışma çıktı.

Siviller için önlem

YPG’lilerin harekatın başlamasının ardından Türkiye tarafına roket ve havanlarla saldırması nedeniyle sınıra yakın ilçelerde halka uyarıda bulunuldu. Halka sınır hattına yaklaşmama ve toplu halde durmama uyarısı yapıldı. Polis ve askerlerin de sınıra yakın noktalarda önlem almasıyla sivillerin sınır hattına yaklaşmaları engellendi.

Harekatın başlamasının ardından YPG’lilerin mevzileri terk ederek kontrollerinde bulunan diğer bölgelere gittiği görüldü. Çok sayıda sivilin de harekatın başlamasıyla güvenli gördükleri daha iç kesimlere yöneldiği belirtildi.

YPG’lilerin mevzileri vuruluyor

Tel Abyad, gece boyunca obüs, tank ve roketatarlarla ateşe alınırken sabah saatlerinde sesler kesildi. Vurulan hedef sayısı 200’ü buldu. Vurulanlar arasında YPG’lilere air siperler, barınaklar, karargah ve sığınaklar var. Kırsal’daki TSK ve SMO birlikleri, ilerleyişlerini sürdürüyor.

Hedefin, Tel Abyad ve Resulayn’ı kontrole alarak 30 kilometre derinliğe ulaşmak, Türkiye’yi roket ve havan menzilinden çıkarmak olduğu belirtildi.

Bakanlık, harekatın gece boyunca havadan ve karadan sürdüğünü belirterek belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi.

TSK’nın sevkiyatının devam ettiği sınır hattında askerler, zırhlı araçlarla teyakkuz halini sürdürürken, polisler de ilçe merkezinde önlemlerini artırıyor.