Teröre geçit yok ama…

Teröre geçit yok ama…

Necdet Buluz

Tartışılan ana konu şu:

Suriye’nin güneyine silahları ile çekilen PYD/ PKK’lılar ne yapacak?

Sorunun yanıtı hazır:

Amerika da, Rusya da terör örgütlerinden vaz geçme niyetinde değil. Her iki süper güç, PYD/ PKK’lıları ellerinde tutmak için adete mücadele veriyor.

ABD Kongresi’nde PYD lehine, Türkiye aleyhine eğilimler geliştiği gibi Trump, “General Mazlum” diye hitap ederek, SDG-YPG ‘komutanı’ Mazlum Kobani’yi ABD’ye davet etti, senatörler vize işlemlerinin hızlandırılmasını istedi.

Bu ne anlama geliyor?

Amerika, halen terör örgütlerini koruyor ve onlara destek veriyor. Artık bu destekler aleni yapılıyor. Biz “Teröre geçit yok” diyoruz ama dost bildiklerimiz halen terör örgütlerine destek vermeyi sürdürüyor.

Al birini, çal ötekine.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Şoygu’nun da ‘General Mazlum’la telekonferansta görüştüğünü Sputnik dünyaya duyurdu.

Uzağa gitmeye gerek yok.

Amerika, Rusya ve AB ülkeleri bu unsurlara “terörist” demiyor. Bu örgütlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor.

Rusya PKK’yı bile terör örgütü saymıyor; Türkiye ile gelişen bütün ilişkilerine rağmen bunda direniyor. Moskova’da bu terör örgütlerinin büroları ble kapatılmadı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaptığı açıklamada, YPG’li Mazlum Kobani için çıkarılan kırmızı bülten ile ilgili “Amerika’nın bu kişiyi ABD’ye gitmesi durumunda yakalayıp iade etmelidir” dedi.

Gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapan Abdulhamit Gül, ABD’den Mazlum Kobani için iade talepli tutuklama istendiğini açıkladı.

“Türkiye’nin terörle mücadelesini kimse sorgulayamaz.” diyen Abdulhamit Gül’ün konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kırmızı bülten 196 ülkede geçerli

Amerika’ya Dışişleri Bakanlığı tarafından da bir hatırlatma yapıldı. Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu kırmızı bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD’ye bir kez daha iletildi.

Bu teröristin ABD’ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye’ye iadesi gerekmektedir.

ABD de bu iade sözleşmesinin tarafı olduğu için ABD’nin terör elebaşı yöneticisini iade etmesi gerekmektedir. Geçici tutuklama için ayrıca yazışma yapılacak.

32 YPG’li tutuklandı

Barış Pınarı Harekatı Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına karşı da yürütüldü. Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ’la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG’li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor.”

Biz, Amerika’nın Mazlum Kobani’yi Türkiye’ye teslim edeceğine inanmıyoruz. Bu teröristi sonuna kadar kullanacaklardır. Amerika yıllardır bu tür işleri büyük ustalıkla yürütmede ün yapmıştır. Bakın uzağa gitmeye gerek yok, FETÖ elebaşısı Gülen’i iadeye yanaşıyor mu?

Özetleyelim:

Yapılan açıklamalarda eli silahlı 60 bin PYD’linin bulunduğu, bunlara ek olarak 30 bin silahlı polisin de takviye güç olarak devrede bulunduğu söyleniyor.

Suriye’nin güneyine inan bu teröristler boş mu duracak? Yine tehlikeli olmayacaklar mı? Dış güçlerin maşası durumunda olan terörist grupların bundan sonra da bölgede terör estirebilecekleri düşünülüyor.

Hemen ekleyelim:

Gerek Amerika, gerekse Rusya yapılan anlaşmalarda terör örgütünün taşınması için zaman istediler. Bir yerde teröristlerin daha fazla zarar görmesinin önüne geçtiler. Ağır silahların da taşınması için zaman ayarlaması yapıldı.

İşin bundan sonrası düşündürücüdür.

Terörist gruplar dış destek sağlandığında boş durmazlar. Parayı ve desteği verenler bu grupları istediği gibi kullanabilir. Bugüne kadar da bu böyle olmuştur.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz