Fethiye Belediyesi Huzurevi Bocce Takımı Türkiye 3.’sü Oldu

Fethiye Belediyesi Huzurevi Bocce Takımı Türkiye 3.’sü Oldu.
SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Bocce Takımı, Antalya’da düzenlenen Yetişkin Gençler Türkiye Huzur Bocce Turnuvası Türkiye Finallerinde 3. oldu. Çekişmeli anlara sahne olan organizasyona 40 takımın katıldığı öğrenildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Planı’nda yer alan “Aktif Yaşlanma” vizyon ve politika hedefleri çerçevesinde huzurevlerinde kalmakta olan yaşlıların katılımlarıyla 2016 yılından bugüne gerçekleştirilen Bocce Ligi, 2019 yılı sezonu, kıyasıya bir mücadele ile devam ediyor.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından huzurevlerinde kalan yaşlıların spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal yönden desteklenmeleri ve hoşça vakit geçirmeleri amacıyla Bocce Bowling ve Dart Federasyonu işbirliğiyleBocce sporu ülkemizde profesyonel bir lige dönüştü. Yaşlılar için aktif dinlenme sağlayan ve hiçbir sakatlanma riski içermeyen Bocce sporu aracılığıyla, farklı illerden yaşlıların müsabakalar, turnuvalar ve fiziksel hareketlilik organizasyonları vesilesiyle sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için yaşamlarını daha aktif olarak sürdürmeleri, farklı illerde bir araya gelerek birbirleriyle kaynaşmaları ve çocuklar ile gençlere örnek olmaları sağlanıyor.

Bocce Ligi; bugün ülkemizde aktif yaşlanma denilince ilk akla gelen ve gelenekselleşen çalışmalardan biri.Bocce Ligi’nin 2019 yılı sezonu “Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi” olarak 29 Nisan 2019 tarihinde Ankara Çubuk Abidin Yılmaz Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğünde yapılan maç ile başladı.Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi Şampiyonasına bu yıl ilk kez yaşlıların yanı sıra gaziler de katıldı.

20 grupta gerçekleştirilen Huzur Bocce Ligi şampiyonasında, Ağustos ayında yapılan son maçlar ile gruplarını ilk iki sırada tamamlayan toplam 40 takım bir üst tura çıkarak finallere katılmaya hak kazanmıştı.