SEMRA ATA’DAN GELENEKSEL İSLAM SANATLARI SERGİSİ

SEMRA ATA’DAN GELENEKSEL İSLAM SANATLARI SERGİSİ

Semra ATA GELENEKSEL İSLAM SANATLARI Sergisinde kendi özgün eserlerini Ankara Milli Kütüphane salonunda sanatseverlerle buluşturdu.

Semra ATA Kimdir :
Kültür Sanat Birimi Sorumlusu TDV Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM-ANKARA) Bolvadin/Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Bakanlığınca açılan Gelenekli Türk-İslam Sanatlarından ‘Hüsn-i hat’, ‘Tezhib’, ‘Minyatür’ ve ‘Ebru’ kurslarını başarıyla tamamlayarak mezun oldu.
senra ata sergi (1)
Hüsn-i hat, Mehmet Memiş ve Doğan Çilingir; Tezhib, Ferhan Şenol ve Memnune Birkan; Minyatür, Nurten Ünver; Cilt, Mehmet Karslı; Ebru ve Katı’, Salih Elhan ve Bahtiyar Hıra ve Geometride de Gülten Aslantaş gibi her biri sahasında temayüz etmiş değerli sanatçı hocalardan dersler aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen ‘Türk Süsleme Sanatkârı Belgesi’ne sahiptir. Eserleri, 1999 yılından günümüze kadar yurt içi ve yurtdışında çeşitli kişisel ve karma sergilerde yer almış olup bazı eserleri ise özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Gelenekli sanatların hemen her dalında özgün eserler ortaya koydu. Bu eserlerden bazıları 13. ve 14. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmaları’nda sergilenmeye değer bulundu. Halen KAGEM ve Ulus İlk Meclis Anadolu İmam-Hatip Lisesinde sanat dersleri vermektedir.

Gelenekli Türk-İslam Sanatlarının özellikle genç kuşaklarca tanınması ve sevilmesi, zamanlarını doğru ve yararlı geçirmelerini teşvik edici sanatsal faaliyetler, sergiler, seminerler vb etkinlikler düzenlemektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir.