Yavaş’a Haymana’ da SICAK KARŞILAMA

BAŞKAN YAVAŞ İLÇE GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, HAYMANA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

-BAŞKAN YAVAŞ, MAHALLELERDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİ İÇİN KIŞ AYLARINDA İHALEYE ÇIKILACAĞINI, BAHARDA DA ÇALIŞMALARIN BAŞLAYACAĞINI İFADE ETTİ

-BAŞKAN YAVAŞ:

“KOMİSYONDA KABUL ETTİLER, MECLİSTE RET VERDİLER”

“GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR HİZMET EDECEĞİZ. ANKARA HALKINI CEZALANDIRMAYA HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK”

(

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
Başkent Ankara’nın ilçelerinde muhtarlarla bir araya gelerek sorunları birinci ağızdan dinleyen Başkan Yavaş, Haymana ilçesini de ziyaret etti. Gittiği ilçelerde bürokratlarıyla birlikte muhtarların mahalleleriyle ilgili dile getirdiği sorunları dinleyen Başkan Yavaş, çözüm önerileri konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

“KIŞ İÇİNDE PLANLAYIP, BAHARDA İHALE EDECEĞİZ”BRS_E7914
Toplantılarda, muhtarları tek tek dinleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önümüzdeki sene yapılacak bütün yatırımları toparlamak için bir hazırlık içindeyiz. Gücümüzün yettiği kadar, köylerimizin hemen hemen hepsinde su musluktan akacak, kanalizasyon açıktan akmayacak ve yollarımız pırıl pırıl olacak. Kış içinde planlayıp, ihalesini yapacak, baharda da çalışmalara başlayacağız. Ancak, şu anda acil yapılması gereken işleriniz varsa onları da yapacağız” diye konuştu.

“BELEDİYEYE ULAŞAMIYORUM SÖZÜ KALKACAK”
Konuşmasında rozetsiz başkanlık vurgusu yapan Başkan Yavaş, mahalle yollarını beton yapmayı planladıklarını belirterek, mahalle içi imarlarıyla ilgili hazırlanan projeler ile kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalardan bahsetti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlar için hazırladığı mobil
uygulamadan da söz eden Başkan Yavaş, “Telefondan, mahallede afet ve yangın gibi acil durumda tek bir tuşla bize ulaşacaksınız. Görüntülü, sesli, fotoğraflı, nasıl isterseniz hepsi bize ulaşacak. Anında da biz size döneceğiz. Dolayısıyla belediyeye ulaşamıyorum işi ortadan kalkıyor” açıklamasında bulundu.
Başkan Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Zaman zaman ASKİ ve Fen İşleri Dairesi sizin mahallelerinizde ihaleler yapıyor. Bu ihalelerle ilgili ‘Bu müteahhit geldi. Benim köyümün kanalını suyunu istediğimiz gibi yaptı. Ben bunu onaylıyorum’ diye sizden imza almadıkça parasını ödemeyeceğiz. Müteahhidin yaptığı işlerde kontrol artık muhtarda.”

“KOMİSYONDA KABUL ETTİLER, MECLİSTE RET VERDİLER”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 8,5 milyar TL olduğunu belirten Başkan Mansur Yavaş, şöyle devam etti:
“Bu paralar hep dinozorlara gitti. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi herkese açık, sizde izliyorsunuz. Bize öncelikle ‘İstasyon Caddesi’ni yapın, şunları şunları yapın’ diyorlar. Eyvallah… Zaten belediye borçlu… ‘Gelin 700 milyon lira kredi verin, hemen yapalım. Çünkü insanlar saatlerce trafikte çile çekiyorlar diyoruz ama Meclis’te bu teklifimize ret oyu veriyorlar ama biz yine de sözünü verdiğimiz gibi acil olan projeleri yapacağız. Örneğin içme suyuyla ilgili çok acil yapılması gereken yerler var. Özellikle de arıtma tesisi yapılması lazım. Dedik ki; ‘Kademeli olarak zam yapalım. Ankara’nın yüzde 70’i 10 tonun altında su kullanıyor. Zaten onlara zam yok. Bir de önümüzde kurallık sorunu var. Fazla su kullanımını engelleyelim’ diyerek kademeli tarife uygulamasını yapalım dedik. Ona da ret oyu verdiler… Peki biz bu arıtmayı, Polatlı’nın suyunu nasıl yapacağız? ‘Kredi alın dediler…’ 360 milyon TL kredi için başvurduk, komisyonda kabul ettiler, Meclise geldi ret oyu verdiler… Buna rağmen gücümüzün yettiği kadar da hizmet edeceğiz. Ankara halkını cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yok.”