BELMEK’TEN EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER… -BİR ASIRLIK EŞYALAR BU SERGİDE

BELMEK’TEN EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER…

-BİR ASIRLIK EŞYALAR BU SERGİDE

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (BELMEK) ÇANKAYA BÖLGESİ KURSİYERLERİ, “KARMA EL SANATLARI SERGİSİ” DÜZENLEDİ

-ARALARINDA 100 YILLIK EŞYALARIN YENİLEREK ZİYARETÇİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDUĞU SERGİDE, ÇİNİDEN DERİ İŞLEMECİLİĞİNE KADAR PEK ÇOK BRANŞTA ESERLER SEGİLENİYOR

-YAKLAŞIK 500 ESERİN BULUNDUĞU SERGİ, 10 ARALIK SALI GÜNÜNE KADAR AÇIK OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) Çankaya Bölgesi kursiyerleri, “Karma El Sanatları Sergisi” düzenledi.

El emeği, göz nuru yaklaşık 500 eserin bulunduğu sergi, 10 Aralık Salı günene kadar 09.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

BİR ASIRLIK EŞYALAR SERGİDE
MAH_0277
Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aslı Kuzulu, BELMEK kursiyerleri ve çok sayıda Başkentli katıldı.

Sergide; resim, mozaik, çini, seramik, ipek pentur takı tasarımı, deri işlemeciliği, ahşap boyama, tezhip ve ebru branşlarında yüzlerce eser görücüye çıkarken, her biri bin bir emekle işlenen eserler arasında 100 yıllık salon takımı ve dolaplar da bulunuyor.

EMEKLİDEN EV HANIMINA ÜRETEN BAŞKENTLİ KADINLAR

Yaklaşık 5 bin 600 kursiyerin eğitim aldığı Çankaya bölgesi BELMEK’lerde emekli ve ev hanımı kadınların hazırladığı eserler, Başkentlilerden tam not aldı.

Her yaşta üretimin devam etmesinin önemine vurgu yapan 55 yaşındaki

Özcan Kangal, düşüncelerini, “Tüm eserlere büyülenerek baktım. Ahşap boyamada eskilerin dönüştürülmesine, çıkan eserlere hayranlıkla baktım. Müthiş şeyler çıkmış. İyi ki bu kurslar var. İnsanların bir şeyler üretmesi çok gurur verici” sözleriyle dile getirirken, 50 yaşındaki Gülnur Tırpancı da, “Sergi çok güzel, geldikçe özeniyoruz. Bizi sanata imrendiriyorlar” dedi.

BELMEK kursları sayesinde boş vakitlerini değerlendirdiğini belirten 61 yaşındaki Şazen Özmen, “Ben de çini kursuna gidiyorum. Buradaki eserleri de çok beğendim” derken, 33 yaşındaki Burcu Sarı da, “Sergi çok keyifli. Hepsi el emeği, herkesin eline, emeğine, yüreğine sağlık” diye konuştu.