BÜYÜKŞEHİR’DE ÖNCELİK TASARRUF…

BÜYÜKŞEHİR’DE ÖNCELİK TASARRUF…

-TASARRUF UYGULAMASINDA BİR İLKE DAHA İMZA ATAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GELECEK YIL ELEKTRİĞİ DÜŞÜK FİYATTAN KULLANACAK

-DESTEK HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN ELEKTRİK ALIM İHALESİ İLE BİR YILDA 3 MİLYON 477 BİN LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

-BAŞKAN YAVAŞ’IN BELEDİYE KAYNAKLARININ VERİMLİ KULLANILMASINA YÖNELİK GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İLE 0,54 KURUŞ OLAN ELEKTRİK BİRİM FİYATI 0,47 KURUŞA İNDİ

-DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANI MUSTAFA ÜNSAL, “2020 YILINDA ELEKTRİĞE GELECEK ZAMLARDAN ETKİLENMEYECEĞİZ” DEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ve kaynakların verimli kullanılmasına yönelik genelgesi doğrultusunda tüm birimlerde mal ve hizmet alımlarında tasarruf dönemi başladı.
Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan elektrik alımı ihalesi ile bir yılda elektrik kullanımında 3 milyon 477 bin lira tasarruf sağlanacak.

ELEKTRİK BİRİM FİYATI 47 KURUŞA İNDİ
Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, 3 Aralık 2019 tarihinde düzenledikleri elektrik alım ihalesinin sonuçlandığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Tüm kamuoyunun bildiği gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yönetim felsefesi şeffaflık kadar kaynakların etkin ve verimli kullanılmasıdır. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak, belediyemize bağlı tüm birimlerimizin kullandığı yıllık 53 milyon kilowatt saat enerji ile ilgili açık bir ihale yaptık. İhaleyi canlı yayında yayınladık. İhaleye katılacak enerji tedarikçilerini tek tek aradık, ihaleye girmelerini sağladık. Bunun neticesinde şu an piyasada 0,54 kuruş olan elektrik fiyatını 0,47 kuruşa alma imkanı sağladık. Bunun da bize yıllık olarak sağladığı kar 3 milyon 477 bin lira olacak. Bu miktar artık kasamızdan çıkmayacak.”

BÜYÜKŞEHİR 2020 YILINDA ELEKTRİK ZAMLARINDAN ETKİLENMEYECEK
Elektrik alım ihalesinin 1 yıl geçerli olduğunu belirten Ünsal, “İhale kapsamında 2020 yılında elektriğe gelecek zamlardan hiçbir şekilde etkilenmeyeceğiz. Bundan sonraki bütün satın almalarımızda bu ilkemizle hareket edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin ana binası dahil tüm birimlerinde bu fiyattan alınan elektrik enerjisinin kullanılacağını söyleyen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, “aydınlatma direklerimiz ve parklarımızda da bu elektriği kullanacağız” şeklinde konuştu.