Erdoğan’ın KANAL İSTANBUL ısrarı

2011 yılından bu yana gündemde olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan son açıklamada, çalışmaların yüzde 60’ının 2023 yılına kadar sonlandırılmasının planlandığı kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir açıklama yaptı ve “İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve kamu kurumları da olmak üzere toplamda 52 kurumun olumlu görüşünü aldık.” dedi.

En son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Aralık Cumartesi günü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hizmet İhracatçıları Buluşması’nda, “İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’a başlıyoruz. CHP ne yaparsa yapsın biz bunu yapacağız” dedi.

Erdoğan proje ile ilgili olarak ayrıca, “Çevreci özelliği var, Kanal İstanbul’un özellikle Türkiye’ye kazandıracağı haklar var. Boğaz’da kaç kez yalılara kuru yük gemileri çarpmıştır. Bu çevreye tehdittir. Kanal İstanbul ile bu tehditler yok seviyesine geleceği gibi ülkemize ciddi manada bir getirisi olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Görevdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Kanal İstanbul için “cinayet projesi” ifadesini kullanıyor.