YENİ YIL HEDİYESİ ÇANKAYALI KADINLARDAN

-YENİ YIL HEDİYESİ ÇANKAYALI KADINLARDAN

Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, kadınların istihdama eşit katılımını sağlama çalışmalarına yeni yıl öncesinde de devam ediyor.

Yeni yıl hediyesi olarak, Çankayalı kadınların yaptığı el emeği ürünlerden almak isteyenlerin, 25-30 Aralık tarihleri arasında Kuğulu ve Ata Park’a uğraması yeterli olacak. 160 kadının stant açacağı etkinlikler kapsamında, pek çok sevilen isim de konser verecek.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, el emeği ürünlerine pazar oluşturmaya devam ediyor. İlk olarak alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarla kadınların üretimlerini alıcısıyla buluşturan, ardından pazar yerlerinde “ev” emeği göz nuru stantlar açan Çankaya Belediyesi, yeni yıl öncesinde de kadınlara stant sağlıyor.
25-30 Aralık tarihleri arasında, Çankayalı kadınların ürettiği ahşap eşyalardan, çantaya; keçe işlerinden kaktüse kadar pek çok ürün 12.00-20.00 saatleri arasında Kuğulu Park’ta, 14.00-20.00 saatleri arasında ise Ata Park’ta (Çayyolu) alıcısıyla buluşacak. 160 kadının yer alacağı stantlarda, takı, bere, defter, şişe boyama, deri ürünler, anahtarlık ve örgü bebekler de satışa sunulacak.

“EMEĞİN KARŞILIĞINI BULMASI ÖNEMLİ”
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadınların üretimde bulunması kadar ürünlerin alıcısına ulaşmasının da önemli olduğunu vurgulayarak, “Çankaya emekçi kadınların kalesi olmaya devam edecek. Kadınların emeğinin görünür kılınması ve maddi karşılığını bulması bizim için büyük mutluluk” dedi. Başkan Taşdelen, kadınların sosyal yaşama ve istihdama eşit katılımı için aralıksız çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

KONSER PROGRAMI
Stant açılan parklarda aynı zamanda sevilen sanatçıların yer aldığı konserler de düzenlenecek. Tamamı 18.30’da başlayacak konserlerin programı ise şöyle:
25 Aralık Çarşamba
Kuğulu Park: Vedat Sakman, Ata Park: Uninvited Jazz Band
26 Aralık Perşembe
Kuğulu Park: Pırılay Pekpak, Ata Park: Gülce Altunel Quartet
27 Aralık Cuma
Kuğulu Park: DörtxDört, Ata Park: Yol Arkadaşları
28 Aralık Cumartesi
Kuğulu Park: Destan, Ata Park: Hatay Nazım Hikmet Koro
29 Aralık Pazar
Kuğulu Park: Manuş-u Ala, Ata Park: Luxus
30 Aralık Pazartesi
Kuğulu Park: Jazz Matiz, Ata Park: Piiz.