Albayrak’ın Kanal İstanbul’ da 13 dönüm arsası var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığı ortaya çıktı. Albayrak, yaklaşık 13 dönümlük araziyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeyi duyurduğu 2011 yılından bir yıl sonra satın aldı. Halen tarla vasfında olan arazinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul için değişiklik yapılan planda “konut alanı” sınırları içinde kalması dikkat çekti. Kaynak:Cumhuriyet

ALBAYRAK IN AVUKATI YALANLADI

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın vekili avukat Ahmet Özel, ’Damat işi biliyor’ başlığı ile ulusal gazetede çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Özel, “Sayın bakanımızı kamuoyunun husumetine maruz bırakmayı amaçlayan bu sözde haberdeki ithamlar ve yorumlar kesinlikle yalandır” dedi.

Avukat Ahmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan ’Damat işi biliyor’ başlıklı haberin, tamamen algıya dönük olduğunu vurguladı. Birtakım afaki yorumlarla gerçeklerin bağlamından koparıldığını, açıkça yalan ve iftiradan ibaret birtakım iddiaların kamuoyuna ’haber’ diye sunulduğunu kaydeden Özel, “Şöyle ki doğrudan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrakın şahsını hedef alan ve Sayın Bakanımızı kamuoyunun husumetine maruz bırakmayı amaçlayan bu sözde haberdeki ithamlar ve yorumlar kesinlikle yalandır” dedi.Kaynak:Hürriyet
İMAMAOĞLU :UMURUMDA DEĞİL
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazisinin olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, “Kimin arsası var, bakanmış, yurtdışındanmış, benim umrumda değil. Benim umrumda İstanbul’un doğasını korumak var” dedi.