Düştü mü ,DÜŞÜRÜLDÜ MÜ ?

İran’dan Kiev’e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yolları’na ait içerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu belirtilen yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü. İran devlet televizyonu tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı’ndan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere kalkış yaptı.

İçerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek Tahran’a yakın Parand bölgesinde düştü.

İran International TV kanalında yer alan görüntülerde uçağın havada ateş aldığı ve düştüğü anda da gökyüzünü aydınlatan bir patlamanın yaşandığı görüldü.

İran devlet televizyonu, uçağın Tahran’ın İmam Humeyni havaalanından kalkıştan kısa süre sonra teknik problemlerden dolayı düştüğünü ve uçakta bulunan tüm yolcuların ve mürettabatın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy de uçakta bulunan yolcular ile mürettabatın hayatını kaybettiğini doğruladı.

‘Karakutusunu vermeyeceğiz’

İran Sivil Havacılık Başkanı Ali Abedzadeh’in uçağın kara kutusunun Boeing’e verilmeyeceğini söylediği bildirildi.

Yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Abedzadeh’in İran’ın kutuyu verilerin analiz edilebilmesi için hangi ülkeye göndereceğinin henüz belli olmadığını söylediğini belirtti.