”Öğrencinin yemeğinden değil Saray’daki harcamadan TASARRUF et’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarların kanunu olmadığını söyleyip özel bir yasa hazırlanmasının gerekli olduğunun altını çizerek, “Muhtarlığı demokrasinin temel taşı olarak görüyoruz” dedi.

İstanbul’da kadın muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 82 kanunda muhtarlarla ilgili değişiklik yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Ama siz ne olduğunu bilmezsiniz. Muhtarların kanunu yok. Neden kanunu yok? Sizden isteğim önünüze hangi parti gelirse ilk olarak şu soruyu sorun: Niye bizim kanunumuz yok. Bütüncül bir kanun olmalı.
”Tasarruf edeceksen öğrencinin yemeğinden değil Saray’daki harcamadan et’
CHP liderinin gündeminde İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Beyazıt’taki Yerleşke’deki ‘yemek eylemi’ de vardı. İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin kahvaltısının kaldırılmasını ve yemek fiyatlarının artırılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Öğrencinin yemeğinden tasarruf edilir mi? Onlar bizim çocuklarımız. Tasarruf edeceksen Saray’da et” dedi.

82 milyonun Britanya’nın başkenti Londra’daki tefecilere mahkum edildiğini bir kez daha dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kadın olarak sezginiz kuvvetli. Bunlara engele olacaksınız” dedi.

‘Türkiye Ortadoğu’daki hakem rolünü kaybetti’
“Ortadoğu bataklığında ne işimiz var” dediğinde kendisini ‘vatan haini’ ilan ettiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasını bir kez daha eleştirdi. Egemen güçlerin ateşe kendi ellerini sürmeyip maşa aradıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye egemen güçlerin maşası oldu” dedi. Türkiye’nin Ortadoğu’daki ‘hakem rolünü’ kaybettiğini öne süren CHP lideri, Libya’ya asker gönderilmesine karşı ve diplomasi aracılığıyla çözüm bulunmasından yana olduğunu bir kez daha dile getirdi.

‘ABD’nin yaptığı yanlış; çatışmaya zemin hazırlar’
İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürüldüğünü anımsatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Benim isteğim dış politikanın 180 derece değişip barıştan yana bir tavır takınılmasıdır. Yeniden hakem rolüne soyunmasıdır. ABD’nin yaptığı da yanlış. Çatışmaya zemin hazırlar. Bir ülkenin komutanını öldürüyorsun. Diplomasi değerli bir şeydir. Çatışma en son başvurulacak şeydir.”